torsdag 26 mars 2009

Bedrövlig forskning om kött!


Nu är det igång igen, "Hög konsumtion av rött kött förkortar livslängd", "köttälskare lever kortare", de förteckta lögnerna om rött kött förmedlas snällt av våra medier (se SvD 09-03-25).

Man hänvisar till, ytterligare en amerikansk studie (Archives of internal medicine), som bl.a. påvisar förkortad levnadsstid bland dem som äter ca 160 gram "rött kött" om dagen, såsom hamburgare från nöt och kött från gris samt annat processerat kött, gentemot dem som åt betydligt mindre.

Vilken överraskning!!! Människor som äter kött från sjuka, illamående, spannmålsätande, antibiotika- och antiinflammatoriskmedicinerade, tillväxthormoninjicerade och avfallsuppfödda djur, riskerar att få förkortad livslängd gentemot dem som inte gör det! Fantastisk skarpsynthet och välmotiverad forskning, bra jobbat!

Visa mig en enda studie, där man påvisar att rött kött kommet från ett vilt djur eller fribetande ekologiskt 100% certifierat djur (dvs. inte det av livsmedelsindustrin bulvancertifierade organiska köttet, som egentligen är konventionellt uppfött) ger upphov till någon form av ohälsoutveckling eller förkortad livslängd!

Ärligt, gör ett försök! Du kommer till din glädje/förvåning finna det motsatta! Sök på medline, google, överallt. Kämpa på, du kommer att bli både förbannad (all oärlig och av livsmedels- och kemiindustrin förbetald forskning) och lärd (du kommer att träffa på en hel del forskning av Howard, Balfour, King, Pottenger, Price, Mc Carrison...) på samma gång.

När du är färdig kan du återkomma till undertecknad och lära dig mera om hur det var meningen att vi skulle leva i symbios med moder jord, bruka jorden för en uppgradering av jordens mikroorganismer och näringsinnehåll (inte en våldtäkt av den), äta naturlig mat samt odla grödor och föda upp djur med de metoder och den kost som deras respektive celler, efter miljoner år av evolution och elimination förväntar sig!

Det är så här mina vänner, "det är bl.a. vad vi gjort MED maten/livsmedlen som skapar våra ohälsoprocesser, inte maten i sig!"

  • Mjölken från kossan var ett bra livsmedel innan vi fyllde henne med droger, matade henne med sådant hon inte är designad att äta samt pastöriserade och homogeniserade mjölken!

  • Köttet från våra andra djurarter var ett bra livsmedel innan vi trängde ihop dem som sardiner i en sardinburk, inte tillät dem att se solen, springa omkring på öppna ytor eller andas frisk luft, injicerade dem med tillväxthormoner, utfodrade dem med säd istället för snabbväxande grönt gräs på en obesprutad äng och toppade det hela med lite tidningspapper, plastchips och cement för att belasta levern så hårt, att den måste mellanlagra gifterna i fettväven (fettcellerna tillväxer då extra snabbt). Kött säljs som bekant per kilo!

Kolla alltid vem som betalt forskningen, på vem eller vilka är den utförd, vilka metoder använde man, vilken kvalité var det man mätte, vem tjänar på det presenterade resultatet osv. Du kommer att bli mycket förvånad när du ser att i nitton fall av 20 gynnar resultatet den största bidragsgivaren. Resten får du räkna ut själv. Ha en bra dag :-)

1 kommentar:

  1. Roligt skrivet - det tragiska är väl att du sannolikt har rätt i mycket av det du skriver. Samtidigt kan jag undra hur vi ska göra för att mätta alla 7 miljarder mänskliga magar om det ska ske på det naturliga vis som du beskriver. Missförstå mig inte - jag är inte på något vis för den industriella köttindustrin - jag är i allra högsta grad emot den och har själv inte ätit rött kött på många år, förutom något enstaka kilo vilt om året. Men jag kan ändå inte blunda för att det finns ett problem. Hur sjutton ska vi göra för att producera tillräckligt med mat?

    SvaraRadera