lördag 7 mars 2009

Dr Slank och nya lögner!

När skall vi som population fatta, att tiden sedan länge är förbi, då forskare enbart forskade av den brinnande viljan att förstå och ta reda på hur saker och ting förhåller sig! Våra egna "vetenskapligt tveksamma klenoder" i branschen "professor til salu" kostskämten Rössner och Marcus, har t.ex. sällskap av en lika penningstyrd "legend" i Danmark. Nedanstående citat och stycken har jag hämtat från Henrik Ennarts blogg på SvD.

"En "världssensation" som kan bidra till vikttapp på 20 kilo och erbjuda det första alternativet till fetmaoperation. Så beskriver Arne Astrup det nya bantningspillret i sin fasta spalt vinjetterad Dr Slank i den stora danska veckotidningen Ude & hjemme."

Kom ihåg:
Dr Slank, dvs. Arne Astrup är professor på Köpenhamns universitet med uppdrag att för statliga medel ge allmänheten oberoende kostråd.

"En av Nordens mest kända kostexperter, den danske professorn Arne Astrup, har puffat hårt för bantningspillret Tesofensin. Nu har tidningen Politiken avslöjat att Astrup själv har stora ekonomiska intressen i pillret".

Läs hela Henrik Ennarts blogg
http://blogg.svd.se/matochhalsa?id=11775

"Knappast någon annan Nordbo kan matcha Arne Astrups meritlista och status som ledande internationell auktoritet inom kostområdet. Han är rådgivare åt Världshälsoorganisationen, WHO, redaktör för den ledande tidskriften om fetma Obesity reviews och sitter med i expertpaneler som bedömer artiklar åt världens tyngsta medicintidskrifter.

Astrup är dessutom själv publicerad ett otal gånger i de tidskrifter som betyder något, men kritiker har påpekat att hans resultat har fenomenal förmåga att gå i linje med uppdragsgivarens intresse. Uppdrag från sockerbolaget Danisco parade den dåvarande ordföranden i statliga Ernæringsrådet med att argumentera emot sockrets bidrag till fetmaepidemin. Och då uppdragen istället kom från Arla och den internationella mejeriindustrin följde rapporter som visar att mjölk är rena bantningsmedlet.

Med en fetmaepidemi rasande i västvärlden värderas marknaden för bantningspiller till flera miljarder kronor. Fältet ligger tämligen öppet eftersom de preparat som hittills lanserats medför betydande biverkningar. Det är heller inte första gången Astrup lanserar ett bantningspiller. Förra gången hette det Letigen, i Sverige även kallat Helsingørpillret, och drogs tillbaka sedan det kopplats till både hjärnskador och dödsfall." -Man storknar!

Samme Astrup, skall nu (enligt SvD 2008-03-07) med hjälp av specialister och gastronomer ta reda på, om bättre mat kan förbättra hälsan och minska följdsjukdomar av fetma hos 1600 barn. Vad tror ni man kommer fram till?! Vad är oddsen för att man kommer fram till att det inte fungerar så bra med s.k. bättre mat och att minska matsuget på artificiell väg nog ett bättre alternativ för dem kostförändringar inte fungerar på! T.ex. Tesofensin!

Om du verkligen vill veta vad riktig naturlig ekologisk mat och bättre livsstilsval gör för din hälsa, kan jag föreslå forskning som utfördes på den tid då forskning fortfarande var forskning. Glöm Astrup, Rössner och Marcus, deras trovärdighet är sedan länge komposterad! Vi kanske borde bry oss mer om all den forskning som redan finns. Nedan listar jag två exempel som alla borde känna till:

The Peckham Experiment
En hel stadsdels befolkning fick sin mat från ekologisk odling, lärde sig ta hand om sin hälsoutveckling, träna funktionellt m.m. Studien pågick från 1926-1950 och visade med all tydlighet på den massiva fördelen med "bättre", dvs. ekologisk mat, framför "konventionell" dito. http://www.thephf.org/index.html

The living soil and The Haughley Experiment
Lady Eve Balfour, grundaren av the Soil Association http://www.soilassociation.org/, visade med sin eminenta praktiska forskargärning (the Haughley experiment 1939-1969) hur viktiga mikroorganismerna i jorden är för allt levande, hur överlägset näringsinnehåll det skapas i ekologiskt odlade och korrekt roterade grödor samt hur denna helhetssyn påverkar djurs och människors hälsoutveckling. Köp boken på http://www.soilassociation.org/web/sa/saweb.nsf/5f473da5a76ca15b80256b4400428a12/929a535741d2420d802571fc004c9932!OpenDocument

Ärligt talat, hur många gånger till skall du bli lurad av professor penning, den glade kolhydratförsäljaren och det bakbunda livsmedelsindustriverket, innan du förstår att god hälsa skapas av naturlig mat, framställd i symbios med moder natur och vettiga livsstilsval?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar