tisdag 28 april 2009

Levande vatten

Love

Min bloggande och kunskapsintensiva vän J.W. skriver på sin blogg (In the end we´re all debt)om Viktor Schauberger och levande vatten. En mycket intressant blogg, läs den.

Jag skulle vilja lägga till några saker gällande Viktor Schauberger, mannen som bland annat visade vilken kraft artesiskt vatten (artesian water) har, dvs. vatten som fullgjort sin vandring ner genom jordlagren och slutligen åter pressats upp till ytan på naturlig väg. Artesiskt vatten har en renhet, spirituell och biokemisk laddning samt näringssammansättning som är vida överlägset vårt "borrade vatten" för att "föda" våra kroppar.

Vatten från naturliga källor (artesian wells), vilka innehåller just artesiskt vatten, bör användas med andakt och eftertanke. Vatten är, förutom vår organisms största beståndsdel och medverkande i 100 000-tals kemiska reaktioner varje sekund, vår största och mäktigaste informationsbärare i universum. I det vatten du dricker finns all information om allt som hänt och händer i universum och på jorden, samma vatten har kanske passerat atmosfären, eroderat mineraler från Andernas sluttningar, passerat genom valars bardtänder, sprungit den engelska milen under 4 minuter och lagrat minnet av både elaka och kärleksfulla omdömen vid en lägereld på stenåldern.

Till syven och sist är vi människor bara skenbara förtätningar av atomer som hålls samman av energier (kovalenta bindningar etc.) vilka sannolikt styrs av våra tankar. Spela pjäsen fullt ut, ta vara på den imaginära verkligheten även i ditt vattenglas, säg eller tänk några snälla ord till vattnet innan du låter det bli en tillfällig del av din organism, det kommer att berika ditt liv med ovärderlig information i gengäld. Låter det flummigt?

Har du någonsin kommit in i ett rum och kännt hur tung luften är där inne och omedelbart blivit varse att du inte var väntad, vet vad som sagts och vad som kommer att hända? Hur fick du den informationen eller visste din kropp redan vad som sagts? Visste du att lagringsmediet i världens största dator är just vatten? Intresserad av vattnets förmåga att lagra information, känslor, ord, musik och händelser, kolla in Masuro Emoto´s forskning på vatten och dess kristallisering. Kolla på filmen Water dreams som jag bifogar här som en lätt introduktion.
Googla gärna på Masuro Emoto, köp hans fantastiska böcker "the true power of water" m.fl. Du kommer att få dig en ordentlig funderare... Bilden ovan är från en av Emoto´s böcker, tänk vad ett kärleksfullt ord man göra med vatten. Men vi består ju av av 70 % vatten och hjärnan består av 80 % vatten, hmm...

5 kommentarer:

 1. HERREGUD vilket mumbo-jumbo... Sånt här tjafs borde du hålla för dig själv. Om du tycker vi ska läsa om sånt här borde du ta och läsa sånt som vi andra har läst inom t.ex. hydrologi.

  " det vatten du dricker finns all information om allt som hänt och händer i universum och på jorden".

  Tror du på tomtar också?

  SvaraRadera
 2. Kul att du reagerar Daniel! Jag utmanar dig att våga titta lite närmare på Masuro Emoto´s världsberömda forskning om hur vatten reagerar på snälla ord, elaka ord, olika slags musik, mikrovågor, elektromagnetisk strålning m.m. Gör gärna en lite vetenskaplig analys av vad det är han visar med sin forskning och återkom i ämnet.
  Det kan vara hälsosamt att släppa hörnflaggan och vänster hjärnhalva ibland, tänka lite utanför boxen man blivit inslussad i och våga prova någon annans teorier. Det är först efter att ha med alla medel försökt falsifiera en tes/frågeställning, man med trovärdighet kan säga att man är övertygad att det inte förhåller sig på ett visst sätt.
  Eftersom du kommenterat min blogg är du redan berörd och en del av dig är intresserad, men denna del möter en hel del motstånd ifrån resten av ditt medvetande eftersom det är en utmaning utanför ditt och din institutions rådande paradigm i vattenfrågor, detta föder en frustration i din kropp därav ditt något nedsättande tonläge. Jag önskar dig lycka till i livet och i din strävan efter mer förutsättningslös kunskap och insikt.

  SvaraRadera
 3. http://www.is-masaru-emoto-for-real.com/

  Jag ska kroka i lite mer sen.

  SvaraRadera
 4. Joakim,
  mycket intressant inlägg med många högintressanta referenser. Skall definitivt kolla in dessa.

  SvaraRadera
 5. Undrar föresten vad en flicka som Daniel skulle säga om följande. Det blir nog överslag på direkten:

  http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/03/vision-for-ljusvarelser.html

  SvaraRadera