måndag 13 april 2009

Föreläsning om stora, starka, uthålliga och smarta muskler, tisd. 18.30?

Kom och bli inspirerad både teoretiskt och praktiskt! Lär dig grunderna bakom en träningsform som anpassas efter vad DU vill bygga eller uppnå med DIN kropp oavsett ålder, handikapp eller fysisk kapacitet! Du slipper med andra ord standardprogrammmet som man tror passar alla och en slinga mellan olika gym-maskiner som inte tillför din kropp funktion med samtidiga krav på balans, stabilitet och koordination!

Massa? Styrka? Bålstabilitet? Uthållighet? Styrka och flexibilitet? Balans och styrka? Styrkeuthållighet? Stark och explosiv? Uthållighet, koordination och stabilitet? INGA PROBLEM! Funktionell träning är just funktionell och anpassas med hänsyn till DITT utgångsläge, dina framsteg och dina mål!

En korrekt utförd "Swiss Ball Prone Jack Knife", dvs. med korrekt bibehållen ryggradskurvatur, perfekt samarbete mellan höftböjare och nedre magmuskulaturen samt en skuldergördel som orkar med den statiska pressuppgiften via armarna!


På bilden ser du slutläget i en "Cable One Arm Push and Pull", dvs. stående enhandspress i kabelmaskin. Lite annat än en "isolerad bänkpress i Smithmaskin" om man vill koppla ihop styrka i pressfas med stabilitet, balans och koordination i tre plan, eller hur?! Lite halvbra att kunna, när man exempelvis skall putta på brädor på ett släp, köra barnvagnen i en uppförsbacke eller lära sig synkronisera olika muskelgrupper (från bakre foten hela vägen till armen/handen) för att senare kunna lära sig en bättre teknik och utföra ett boxpass med lite mer "pulver" :-)!

När man kommit en bit på väg med sin träning, dvs. byggt lite mera flexibilitet, stabilitet, balans och styrka, kan man öka på komplexitet och hastighet (tempo) i sin träning ;-). På bilden ser ni en stillbild mitt i en s.k. "Olympic Bar Oblique Snatch", dvs. ett diagonalt ryck med en skivstång! Ingen dum idé för tennis- och badmintonspelare som vill bygga en rym motor för höga backhandslag eller en fotbollsmålvakt som vill bygga explosivitet och power att räcka hela vägen till krysset!

Vill du lära dig vad funktionell träning verkligen är och hur man tränar praktiskt i gymmet? Anmäl dig på telefon 0457-14500 och kom till Kroppsinvest Institute Badhus No 1 Ronneby Brunnspark (bredvid Brunnshallarna ut mot vägen) imorgon tisdag kl. 18.30-20.00!!!

Kostnad: 350 kr per person

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar