söndag 19 april 2009

Skidåkning, brasa och grillat kött i Åre!

Entréplan på Holiday Inn Åre!

Snacka om renoveringsresa, fyra dagar i Åre! Eget hus nere vid Åresjön, öppen eld, grillade lammytterfiléer med rött råris, sallad och mängder med vitlökssmör.

I morgon blir det skidåkning utför Åreskutan och en avslutning på Gräddfiket med en dubbelespresso och en glutenfri kaka! Livet är rättvist, hoppas farsan (och morsan från andra sidan) gillar sin kombinerade 70-års present ;-)! Blir alternativ funktionell träning (allt från långsam Loveslalom till pumpa puckelpist) i dagarna fyra, härligt!

Det var ett tag sedan, mina gamla 195 cm tävlingsstorslalomskidor från tidigt 80-tal var omoderna, jag fick ett par 165 cm Carvingskidor i näven! Skall bli kul att se om dom håller i vridstyvhet för mina tryckare ;-)?!

3 kommentarer:

 1. På tal om något helt annat. Jag cyklar en del långlopp på mountainbike, ca 3-5 timmars cykling.

  Efter ca 2 timmar så tar min energi slut. Har försökt hitta någon "power bar" som innehåller mycket fett och protein eftersom jag har kommit underfund med att jag är en proteintyp.

  Problemet är att hitta denna produkt. Dessutom så innehåller väl de där kakorna inte naturliga fetter. Vet du om det finns något bra som kan passa mig?

  /Bill

  SvaraRadera
 2. Hej Bill!
  Tyvärr finns det ingen marknad ännu för att de stora drakarna skall tillverka en "powerbar" med "riktig mat" inuti samt med korrekta proportioner mellan protein, fett och kolhydrater. Det blir alltid kompromisser med härdade fetter, transfetter, raffinerarat salt, smksförstärkare, för mycket billiga kolhydrater, socker och lite aspartam förstås...
  Du får helt enkelt göra som undertecknad, dina egna "powerbars", det heter t.ex. biffar, köttbullar och köttfärslimpa (med extra fett och kolhydrater inuti).
  Bara att blanda en köttfärssmet med tillräckligt mycket grönsaks- och rotsaksblandning (lättwookade) inuti för att matcha din metaboiliska typ. Lägg sedan en biff i en förslutningsbar påse och ner med den i ryggfickan bara. Ta en tugga varje halvtimma, testa och återkom gärna med din erfarenhet... Kolla gärna in mitt köttfärslimparecept under recept på bloggen.

  SvaraRadera
 3. Snart så drar golfsäsongen igång igen, vill bara tipsa om vart man kan köpa begagnade golfbollar, jag beställde från www.floridabollar.se förra året och blev positivt överaskad.

  SvaraRadera