tisdag 14 juli 2009

Kolesterollögnen synas IGEN!

Sorry, sommarvilan blev avbruten, måste bara uppdatera er på en grymt läsvärd debattartikel om lögnerna bakom kolesterolspöket!

"Nu är det dags att förkasta hypotesen om sambandet mellan höga kolesterolnivåer och hjärtinfarkter och kanske också dags att utreda vad som lett till detta vetenskapliga haveri, skriver Lars Werkö, Tore Scherstén och Ralf Sundberg." Läs mer om dessa herrars syn på de välplanterade och lukrativa lögnerna (Lipitor m.fl. läkemedel är den 3:e bäst säljande läkemedelsgruppen i världen) om det s.k. "farliga kolesterolet" och dess hänsynslösa koppling till läkemedelsbranchen och dess sponsrade sanningar på SvD.se/Brännpunkt "Är kolesterol en riskfaktor?"

Är det inte för jä....t att trycket på våra läkare och dess starka kopplingar till läkemedelsbranchen är så fruktansvärt stort, att man måste vänta till efter "pensioneringen" innan man kan prata ut, lätta på trycket och säga sanningen om det man vet är vinklat, felaktigt, osanning och förb....d lögn (läs, för att slippa att bli brännmärkt, innan man nått slutsteget i karriären)!

Sanningsriddarna Werkö m.fl. exponerar i dagens SvD-debattartikel de hänsynslösa förklaringarna bakom den taskigt underbyggda läkemedelsbolagsplanterade subsanningen att "högt" kolesterolvärde skulle vara en riskfaktor för bl.a. åderförkalkning och hjärtsjukdom. Vad dom egentligen säger är: Du, vi, ni är lurade att tro på något som inte är sant av den enkla anledningen att det säljer en jä..a massa läkemedel och genererar en he.....s massa deg till människor som skulle kunna sälja sin egen mor för pengar. Du, vi, ni är med andra ord försumbara i det gigantiska spelet om tillväxt, marknadsandelar och avkastning på investeringar!

Vänta bara, det kommer mera framöver! Hela sjukvårdens kantring mot medicin, sprutor och kirurgi istället för att lära folk att äta rätt, dricka rätt, underhålla våra kroppar som det var meningen att vi skulle göra, träna på ett funktionellt sätt och slutligen bry oss, respektera och prata med varandra, kommer att bli så uppenbar om ett antal år, att debattartiklar spelat ut sin roll! Kolesterolmytens nära förestående fall är bara början, snart kommer den "flitiga förskrivningen" av antiinflammatoriska, antidepressiva och blodtryckssänkande preparat att adresseras. Lögner, överdrifter och olycksalig indoktrinering kommer som bekant förr eller senare att exponeras. Tidens tand är den mest reliabla studie som finns, vi ingår alla i denna studie kallad livet på jorden. "Det som göms i snö, kommer som bekant fram i tö...", ett uttryck framavlat av tidens tand, en reliabel studie om vad som fungerar och inte fungerar...
  • Applåd till herrarna prof. Werkö, prof. Scherstén och doc. Sundberg för att fick SvD med på tåget och att ni så modigt tar bladet från munnen och ger resten av svenska folket rätt till oförfalskad information till gagn för vårt samhälles hälsoutveckling.
  • Tack SvD för att ni vågar publicera denna information (det är trots allt stora annonsörer som skadskjutes), vilket var omöjligt för bara 1½ år sedan när undertecknad ville framföra både detta faktum och några till under Brännpunkt!
  • Läs gärna mer om myterna kring kolesterolet och vad vi borde fokusera på istället, i boken "the cholesterol myths" av Uffe Ravnskov.

Nu måste jag återgå till min semester, mer vila står på schemat. I morgon är det en halvdags coachjobb med Hans Jonsson Modo Hockey på Swedbank Arena i Ö-vik. Skall bli mycket intressant, killen har gjort ett fantastiskt jobb. Måste bara säga att Hasse är en av mina trevligaste och mest träningsvilliga klienter någonsin! Tips! -Ladda för testerna imorgon Hasse! Efter testerna skall du råka ut för Dragon Walk och en hel del annat som kommer att göra steg 3 i din återresa till en riktig utmaning...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar