onsdag 22 juli 2009

Modo Hockey´s nya träningsinriktning!

Foto: Marcus Sandin ÖA
Hasse har kommit hela vägen till powersteget, i sin satsning att bl.a. bygga grymt stark, stabil och explosiv rotationsfysik. Övningen heter "Horisontella upprepade explosiva medicinbollsslag" och innebär att man slår en 3 kg medicinboll höger vänster så snabbt det bara går under 6-8 sekunder!

Foto: Marcus Sandin ÖA
Det är mycket viktigt att man följer upplägget, var enda siffra, övningsval eller träningsvariabel som är nedplitad, är där av en eller flera anledningar!
Mitt arbete med före detta NHL backen (Pittsburg Penguins) och numera Modo-backen Hans Jonsson, väcker en hel del uppmärksamhet och höjer en hel del ögonbryn. Örnsköldsviks Allehanda (ÖA) gjorde ett nyfiket reportage (2009-07-15) när undertecknad och Hasse jobbade med implementeringen av steg 3 i hans kombinerade ryggrehabilitering och uppgradering av riktig hockeyfysik. Läs mer i ÖA-artikeln "Modos nya inriktning" http://allehanda.se/sport/ishockey/1.1214092

Foto: Marcus sandin ÖA
Hasse lär sig "Dubbel T-sprint", en av många speciella agilitybanor för hockeyspelare som jag använder när jag konverterar stora starka men fortfarande långsamma muskler, nervimpulser och programvaror till grenspecifik POWER!

Kolla även upp bildspelet och intervjuerna angående det sista funktionella träningssteget innan isträningen drar igång, som man just nu kör i Modo Hockey. Fystränaren Joakim Bäckström och sjukgymnasten Magnus Håkansson berättar här mer om inriktningen och sina tankar kring det "nya upplägget" som blivit så omtyckt och uppskattat av spelarna. Se och lyssna mera på http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.1213636

2 kommentarer:

  1. Riktigt, riktigt roligt Jocke att ditt arbete uppmärksammas och UPPSKATTAS av Modo Hockey som inser betydelsen av UTBILDADE FYSTRÄNARE och tränar för det dom skall vara bra på dvs. hockey. Du é grym "brother". Alltid underbart att samspråka med dig om vår gemensamma träningsfilosofi. Vår tid kommer när "elitidrottare" inser att de skall tränas av elittränare för att få elitresultat. Ps. hur kul är det att titta på friidrott på tv nu för tiden? Alla vår "världsstjärnor" skadade. Undrar varför! / Rickard Granqvist

    SvaraRadera
  2. Tack för superlativen Rickard, Modo Hockey har tänt på nästan alla cylindrar och bygger nu hockeykroppar för fullt, till skillnad från det sydvästsvenska laget som skruvade ur sitt bästa tändstift, dvs. dig, och ersatte det med en brottarkram till årets säsong! Lysande!

    Förstår att din adept Mr Tjärnqvist inte hoppade av glädje inför årets elitserie i det nämnda laget och tackade nej... Ni är båda välkomna att köra grym hockeyslutstegsträning på Kroppsinvest i augusti!

    Vad gäller våra friidrottsstjärnor, så måste dom nog fråga sig följande: -är det jag gör och mina tränare föreslår bra eller dåligt för min karriär eftersom resultaten uteblir och bakslagen står som spön i backen och vi alla utvecklar nästan identiska skademönster?

    SvaraRadera