måndag 17 augusti 2009

För mätt för en seger!

Lär er av en riktigt klantig planering, förberedelse, uppvämning och genomförande!!! Såg precis Jelena Isinbajeva riva ut sig på ingångshöjden 4,80 meter! Observera, det hon gjorde är extremt klantigt oavsett om det fanns ett skadeproblem, dålig form eller ej!

Hur kan man ligga och vila på ett liggunderlag i nästan en hel timma, dessutom ömsom med hälsenorna på en hård bänkkant, ömsom med nacken i ett lateralflekterat ytterläge, sedan resa sig upp knyta skorna fortfarande halvsovande och sedan göra en femminutersuppvämning, en FEMMINUTERSUPPVÄRMNING och tro att man skall kunna maxprestera??? -I STAVHOPP, EN SPEEDPOWERSMIDIGHETSTIMINGIDROTT! I bridge eller kräftfiske kanske det hade kunnat fungera, men i stavhopp! Jag blir helt matt! Det här är värdsmästerskap, vad är problemet?!

Man slår sig för pannan, vilken blunder, vilken bjudning, vilket hjärnsläpp, vilken fullständig underskattning av uppgiften,... puuhh! Får nästan känslan av att det finns något lurt i bakgrunden, detta är FÖR klantigt för att ha hänt, utpressning, spelsyndikat, nääee, eller?...

Uppvärmning och inhoppning handlar inte bara om att värma muskler, det handlar om allt från att trimma in timingen mellan alla olika muskelgrupper och programvaror, det handlar om att få upp den rätta tändningen, drivet, momentet, det handlar om att få ut tillräckligt men inte slösa med pigg- och vakenhormoner, prestationshormoner och viktigaste av allt störa din motståndares uppladdning genom att bara se djä...gt stark, snabb och övertygande ut!

-hur stor, stark, övertygande och hungrig såg Jelena ut där, sovandes, undangömd, hukad under filten? Hon rev ut sig själv innan hon började hoppa, mina vänner! Hon kan bara vara förbannad på sin egen ignorans, inget annat!

När jag såg henne ligga där i haltimmavis, allt medan tävlingen var i full gång på höjder där hon borde ha skött sin uppvärmning, grenspecifika fininställning och med en penetrerande blick särskådat sina konkurrenter för att minimera deras chanser att prestera, fick jag en tydlig vision för mina ögon;

-En trött oengagerad tiger som tappat gnistan och helt enkelt lät ett enkelt byte gå förbi alldeles för nära, trots att det var dags att äta och ingen mat fanns på bordet!

-Ta ledigt Jelena! Gör saker du verkligen brinner för en tid, bry dig om saker du alltid velat bry dig om, hitta vad du brinner för, hitta glädje, kärlek... Efter ett tag vet du om du reagerar instinktivt igen när ett enkelt byte går förbi.

Hur vet vi som tittar om den fantastiska Jelena hittat tillbaka och på nytt brinner för stavhopp? Ni kommer att se en hungrig tiger som fyller hela stavhoppsområdet med sin oslagbara aura! Om ni inte ser henne, vet ni att hon hittade det där andra jag skrev om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar