fredag 21 augusti 2009

Kost-/träningsföreläsning - Istället för doping!

Tisdagen den 22 september kl. 18.30 - 20.30 bjuder vi på ÅRETS intressantaste kost- och träningsföreläsning med Frank Nilsson. Den går av stapeln Kroppsinvest Institute Badhus No1 i Ronneby Brunnspark!

Undertecknad fungerar som moderator och har en mindre del av föreläsningstiden till förfogande, för att bl.a. exemplifiera hur det går till i verkligheten när man optimerar kosten och skapar BÅDE hälsa och extrema resultat för elitidrottare och hela vägen till vanliga Svenssons! Alla är välkomna, detta är högexplosiv kunskap speciellt för dig som tränar hårt och vill ha bästa resultat oavsett explosiv-, kraft- eller långdistansidrott!

Frank Nilsson är biolog och bl.a. författaren till den eminenta boken "Istället för doping", som handlar om hur du skall äta mera fett för att optimera din tränings- och prestationsförmåga. Frank pratar om att anpassa din kropp och dra stor nytta, både effekt-, vikt- och uthållighetsmässigt, av att äta och lära kroppen/organen/cellerna/mitokondrierna att använda mera fett som bränsle!
Franks budskap sammanfaller med delar av vårt mångåriga arbete och budskap, om att en bättre balanserad fördelning mellan fett, protein och kolhydrater än vad som är gängse i vårt moderna samhälle och rådande idrottsparadigm! Frank kommer bl.a. berätta om hur du ökar förekomsten av anabola (tillväxt) hormoner, bygger en överlägsen fysik och högpresterande idrottskropp med mera fett och protein som bränsle!
För er som nu väljer att missförstå ovanstående text, handlar det INTE om att äta bara fett, det handlar om att förändra makrofördelningen (protein/fett/kolhydrater) att passa dina cellers förväntade blandning. För en Nordbo i intervallen 60-80 E% från fett och protein och 20-40 E% från kolhydrater. Det finns inga definitiva procentsatser i verkligheten mina vänner, det flukturerar inom vissa intervaller som allt annat på jorden! Det är bara i marknadsföringsteorier och affärsidéer du försöker äta 65/35 eller 33/33/33...
Vill du redan nu förvissa dig om en plats, ring vår koordinator Linda Hedlund på tel. 0457-14500 och anmäl dig. Investeringen är 350 kr/person, först till kvarn gäller!

1 kommentar:

  1. Kanonintressant. Själv och sedan V9äter jag som en person med glutenintollerans (dvs definitivt aldrig spannmål) och de kolhydrater jag äter består endast av olika nötter och ovanjordgrönsaker och någon gång i bland bär.

    Har aldrig mått bättre. Håller med dig Franks bok är synnerligen läsvärd läsning.

    SvaraRadera