torsdag 27 augusti 2009

Snart kommer den...

Bandybollen alltså... Bandysäsongen är snart här! Hösten 2011 kommer "vi/ni/alla" att kröna med riktig bandy på egen hemmaplan, i Ronneby! Luttrad av tidigare erfarenhet av "politiska beslut", vet jag dock inte om isytan, stor som en bandyplan, kommer att bli verklighet? När jag ser första spadtaget tror jag på det, inte förr! Det hade varit "halleluja moment för alla kids, föräldrar och frisksport-/hälsoambitioner i Ronneby kommun...

I Fredriksbergs BK har vi tagit mycket seriöst på beslutet
om byggnationen av en isyta/bandyplan och lagt upp en plan för hur vi skall vara en professionell förening med en grymt vältränad trupp redan innan banan blir ett faktum. Snart är första säsongen av professionell sommarträning (undertecknad sponsrar bl.a. Fredriksbergs BK med coachning som en hjälp att komma igång och bygga struktur) för bandyspelare till ända. Trots varierande uppslutning och massiv föryngring av A-lagstruppen ser det lovande ut inför vår satsning i bandytvåan till vintern.
  • Visste ni att topphastigheterna för professionell bandyspelare är 42-45 km/timmen!
  • Visste ni att en "halva", dvs. ungefär en ytterback med både anfalls- och försvarsansvar som skall jobba från egen hörnflagga till motståndarmålet, åker ca 1.5 mil per match med en puls kring 160 slag/min, det är "grymt" uthållighetsintensivt "agilityarbete"!
  • Visste ni att en bandyspelare bör klara 1.3 x sin egen kroppsvikt i frontbenböj för att ha tillräckligt med maxstyrka för att maximera sin potential att konvertera detta till explosivitet och topphastighet!
  • Viste ni att en bandyspelare kan behålla denna topphastighet bara genom att stå bredbent och omväxlande pressa skridskorna i isen med bl.a. sina "ljumskmuskler"!

Gillar du vintersport, gillar du att åka snabbt, bli ren med målvakten, banka iväg en boll långt, ta emot på tennis, dra några motståndare i 190 och göra mål med en backhand i nättaket, börja med bandy nu! Om 4-5 år är det elitbandy i stan, då kan det vara kämpigt att komma ifatt...

Börja spela bandy nu, kontakta oss Fredriksbergs BK i Ronneby!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar