fredag 31 december 2010

Om du verkligen bestämt dig, är det lätt!

-Snälla, ge inget nyårslöfte ikväll!
Om du inte har bestämt dig och är beredd att göra det som krävs för att det skall bli verklighet och permanent!

Jag har jobbat med att behandla, hjälpa och coacha människor genom livskriser, ur beroenden, mot VM-medaljer, innan och efter operationer, mot nya kost- och livsstilsvanor och mycket mera sedan 1995. Min samlade erfarenhet av lyckosamt förändringsarbete är:

"Ingen förändring sker, om man inte har bestämt sig. Om man verkligen bestämt sig, går förändring ganska enkelt och man når nästan alltid sina mål på ett eller annat sätt i en eller annan form."

Ett typiskt exempel är att sluta röka:
Om man exempelvis bara "vill" sluta röka eller "försöker" sluta röka eller ännu värre "lovar" att sluta röka, behöver du inte bry dig om att ens försöka sluta. Det kommer aldrig att fungera. Det beroende du byggt upp och de ingredienser som finns i cigaretter är en mycket tuffare motståndare än så.

Jag vill, skall, försöker och måste sluta är bara dåliga alibin för att röka vidare, med den usla förklaringen "-jag försöker ju". -självhyckleri och onödigt lidande för din självrespekt!

Om du verkligen har bestämt dig, så är det redan en verklighet, då har du givit en definitiv signal till alla celler i din kropp, du har redan slutat och är redan en icke-rökare. Det är bara en liten "jävulsresa" kvar till den härliga känslan på andra sidan rökridån:

Så för dig som verkligen bestämt dig, -säg så här på nyårsnatten:
  • Vad skönt det är att vara icke-rökare!
-Icke-rökare, tänk på detta närmaste tiden.
  1. Det man inte köper hem har man inte tillgängligt och kan inte nyttja.
  2. Det man inte frågar efter behöver man inte belasta sig med.
  3. Om man kommunicerar att man verkligen är en icke-användare, förstår alla hycklare att man inte kan söka alibi hos dig genom att bjuda på något du inte använder. 
  4. Det man upplever i hälsoförbättring av att inte nyttja, är ingen tillfällighet! Förvänta dig en ständig hälsoförbättring under det närmaste året efter avslutat nyttjande.
  5. Använd ditt nya tuffa och uppgraderade psyke och genomförandekraft till att göra flera positiva livsstilsförändringar i ditt liv.
Intresserad av att förändra ditt liv, din kropp och dina kost-, livsstils- och träningsvanor? Läs och inspireras på http://www.stac.nu/ , STAC på Facebook och http://www.kroppsinvest.se/.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar