onsdag 3 juni 2009

Axfood väljer KRAV

Utdrag från SvD 2009-06-02. "Många läsare reagerade när SvD i vintras berättade om hur Scan buntar ihop EU-ekologiskt kött med Krav-märkt under namnet Scan-ekologiskt.
Följden blev att landets Krav-uppfödare inte skulle ha en chans att få något mervärde för sina strängare djurskyddsregler där grisarna tillåts gå fritt ute på sommaren. Dessutom blev de svårt för kunderna att hitta Krav-skinkor i butiken."
Läs hela artikeln på Svd på nätet.

Vad skönt att höra lite vettiga beslut från Livsmedelsbranchen! Axfood dissar Scans snyltningsmanöver att kalla alla olika ekologiska standarder för Scan Ekologiskt, dvs. sälja europeiskt kött med lägre kvalitesnivå och uppfödningsförhållanden under samma flagg som svenskt KRAV-odlat och därmed insinuera att det är samma kvalité!

Ett friskhetstecken i livsmedelsbranchen? Nej, snarare börjar vi konsumenter, som genomskådar livsmedelsmyglet, frågar efter både närodlat, etiskt, KRAV och biodynamiskt (dvs. naturlig mat, sådan alla hade tillgång till för 50-60 år sedan), bli en så stor grupp att det går att tjäna pengar på att ge oss den standard vi eftersöker. Bra jobbat Axfood, fullfölj er intention och ni kommer att få många nya kunder i era affärer.

Att reagera tidigt på trendbrott, lönar sig i längden. Kanske får man besöka Willys och Hemköp lite oftare. Kom ihåg att enda sättet att förändra allt från din egen kropp, till din omgivning och slutligen världen, är att förändra dig själv. Livsmedelsbranchen förstår om du slutar köpa och handlar hos grannen. Axfood har just berättat att det funkar ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar