tisdag 16 juni 2009

Kraschad hårddisk en god lärdom!?

Ibland känner man sig som ett frågetecken...
Så är undertecknad också med i statistiken över personer som behöver en riktig hårddiskkrasch för att lära sig lägga upp dagliga back-up rutiner!

Min Laptop har svalt sin sista sprinttidsrapport från min Time-it-utrustning, den har visat sin sista kost- och livsstilsföreläsning, tackat nej till kommande digitalbildsdumpar från mina sessioner med träningsklienter, låtit stora delar av mina skapade elitidrottsprogram försvinna och ge mig i uppdrag att återskapa stora delar av företagets dokumenterade rutiner från naprapati till avancerad träningsrådgivning m.m.

Det pep till, felkoder jag aldrig skådat kom upp på skärmen, text på skärmen som påminde om Vic 24 och ABC 80 tiden..., jag anande vad som höll på att hända, sa..n också, jag plockade genast fram ett antal usb-minnen som jag änvänder för att "backa" en del (men inte all min data) data. Tyvärr hann jag inte längre än till att ha ambitionen att backa mina data, tiden var ute, datorn "hängde sig", den gjorde sig med andra ord oanträffbar (dvs. "hittade inte sin egen partition" var dödsrubriceringen från specialisten på självmordshårddiskar på företaget And Again i Ronneby, -tack för hjälpen!) och dog lugnt och stilla den 15 juni 2009!

Känns mycket just nu... Min mor dog i februari och begravdes i mars, min mormor dog i maj och begravs på torsdag och min dator lämnade in igår och begravdes idag. Tydligen är jag under stor emotionell uppdatering just nu, det har dessutom hänt mer saker än ovan nämnda. "Allt som händer har en mening" är något som jag berättar och redogör för ganska ofta, när mina klienter tycker att deras liv suger, sjukdomsdiagnoser och pillerhysteri råder från sjukvårdsapparaten och oturen står som spön i backen!

Som jag förstår det, vill "universum" att jag skall ta ett nytt kliv, dvs. lära mig något av detta och göra något ännu bättre av chansen. Känns faktiskt inte bara som en katastrof, trots att det handlar om ca 1500 timmars förlorat arbete/dokumentation, ca 4000 klient-, mat-, fritids- och idrottsbilder samt samtliga mina föreläsningar och bokmanuskript! Mycket av det vi har på våra datorer är faktiskt uttjänt data i behov av sopkorg, grav uppdatering och/eller modifiering.

Ser faktiskt fram emot att börja från skratch! Jag kommer att bygga någonting vansinnigt bra och unikt utav detta. En del av mig känner sig faktiskt lite nyfödd, fast med en hel del skinn på näsan. Exempelvis kommer mitt bokmanuskript som försvann att bli ruskigt mycket bättre i version två punkt tio...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar