torsdag 11 juni 2009

Fastnat i Smithmaskinen?!

Har du fastnat ryggliggande på bänken i Smithmaskinen? Testa att träna upp "stora, starka och integrerade bröstmuskler" med övningen ovan istället (visas av en av vår duktiga instruktörer/PT på Kroppsinvest Institute, Magnus Axelsson Lic. Master KFT)! Garanterat funktionell och överförbar till vanligt idrottande, arbetsmoment och vardagshändelser, den är bara en aning tuffare!

Övningen bör inte testas av personer utan basal bålstabilitet och/eller långvarig funktionell träningserfarenhet, dvs. det är några steg mellan den isolerade bänkpressen i Smithmaskinen och den komplexa övningen på filmen. "Framstupa helkroppsflyes med rullande hantlar" kopplar nämligen samman en extrem helkroppsbålstabilitet i sagitalplanet (fram- och tillbakaplanet) med statisk och dynamisk stabilitet/styrka i axel-/skulderlederna i pressfas!

Halvbra ;-) komplexstyrka att ligga inne med för t.ex. en hockeyspelare, en brottare eller en handbollsspelare... Obs! Övningen testas på egen risk! Näsblod och ligamentsträckning i axelleden kan uppkomma vid otillräcklig funktion, styrka eller felaktigt utförande! Magnus har tränat några år hos undertecknad...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar