torsdag 18 juni 2009

Imorgon fredag (midsommarafton) avslutas de första åtta veckorna av försäsongsträning på Kroppsinvest Hockey Summer Camp! Då kör vi ett pass grenspecifik maxstyrka kl. 08.00-09.00 på Kroppsinvest Gym i Brunnsparken. Bilden ovan är från en av övningarna vid förra maxstyrketillfället för en vecka sedan, övningen heter "Integrated Reversed Wood Shop" och ger en grymt grenspecifik startstyrka för en hockeyspelare integrerad med en ruskigt stabil och stark överkropp i samtidig rotation!


Kevin Adam och hans träningspartner Patrik Serwanga mitt undser ett stenhårt powerpass på Kroppsinvest Gym. "Kettle Bell Clean and Jerk", dvs. tunga kettlebellfrivändningar med efterföljande stöt till utfallssteg. Grabbarna körde med med 32 kg KB, 6 set x 2-5 rep/sida, maxtempo, vila 2-2½ minut mellan seten.

Våra adepter från olika delar av Sverige har utvecklats mycket bra. Vissa har ökat sin explosivitet, speed och uthållighet andra har förbättrat sin benstyrka och vidareutvecklat sin explosititet, någon har kapslat in sina besvärande diskbråck i en grym bålstabilitet och integrerat detta med ökad helkroppsstyrka och grundövningar för att implementera detta i explosiva övningar...

En av de lokala deltagarna (Kevin Adam) gav en kort intervju direkt under ett maxstyrkepass för en 5-6 dagar sedan (klicka på filmklippet nedan). Kevin har just avslutat ett s.k. "sheating set av heavy oblique shoulder extensions", dvs. tunga sneda axelbakåtrotationer med starthjälp av en mindre benrörelse. Utan lite starthjälp får man nämligen inte ens igång den tunga vikten.Obs! Övningarna ovan kan se enkla ut men är avancerade treplansövningar som kräver extremt bra bålstabilitet och förmåga att vidmakthålla en perfekt knä-, bäcken-, länd-, bröstryggs- och skulderhållning genom hela utförandet!!! Om du inte är van vid riktigt tung och funktionell styrketräning, börja med enklare övningar och bygg upp din kapacitet successivt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar