tisdag 23 juni 2009

Fredriksbergs BK, bandy i 45 km/tim!

Bandy är sporten för dina barn, sporten som kommer att sätta Ronneby på idrottskartan och den perfekta idrotten för dig som vill att dina barn skall få nästan allt i en enda idrott, dvs. kombinationen av styrka, flexibilitet, balans, koordination, stabilitet, explosivitet, snabbhet och uthållighet!

Fredriksbergs BK (Blåa laget som forcerar in bollen på bilden) har flera mål, än att göra mål, de närmaste åren! Vi kommer att:
  1. Bevaka och se till att beslutet om en färdigställd konstfrusen isbana/bandyplan senast hösten 2011 blir ett faktum, trots de uppenbara sandlådeintrigerna och taktikröstningarna i stadshuset.
  2. Bygga vidare på årets nystartade sommarträning (varje onsdag kl.18.00 i Brunnsparken eller på Kroppsinvest Institutes gym, under sponsrad ledning av undertecknad) och redan nästa år utöka denna till 2-3 professionella pass per vecka. Dvs. hela vägen från stark, stabil och flexibel till explosiv, snabb och uthållig.
  3. Se till att representationslagets sammansättning kommer att präglas av allt yngre medelålder, ännu bättre skolade bandyspelare och ett driv att spela ruskigt bra bandy och nå betydligt högre i seriesystemen än vi någonsin spelat tidigare.
  4. Våra juniorlag blir allt flera, lär sig spela den nya taktiska snabba bandyn redan från början och bygger en omtalad kamrat- och sportsmansanda.

Visste ni förresten att dagens bättre seniorbandyspelare kommer upp i ca 45 km/tim och att deras skenor är slipade enligt ett radiesystem som medför att oavsett om man har tyngdpunkten mitt på skenan (i längsled), 3-4 centimeter framför eller bakom denna, har man alltid har minst 10-14 cm kontaktyta i isen, -det blir åka det (dock svårare med tvära svängar)!

Hög fartkapacitet, mycket hög hastighets- och intervalluthållighet är extremt viktigt i Bandy, som f.ö. spelas med 11 spelare, 2 x 45 minuter, flygande byten med 3 avbytare, på isytor som är 100-110 m långa och 60-70 m breda. De bästa spelarna är på isen 65-75 minuter utan att tappa i intensitet (man går och står aldrig i bandy, det är konstant rörelse och nya bågar/positioneringsrörelser)!

Ni som bara sett bandyspelare träna på en hockeyrink och drar lite på smilbanden under läsandet av denna blogg, vill jag bara säga. Det kan se lite löjligt ut med vår uppenbara svårighet att svänga och starta snabbt när vi "tvingas" träna på små hockeybanor (60 x 30 m)! Alla hockeyspelare som någon gång prövat på Bandy vet dock skillnaden, oj oj oj!

Citatet "Jag hade ingen ork, ingen bra toppfart, kunde knappt ta emot bollen än mindre få iväg den, när jag var helt slut visade det sig att det var en halvlek kvar, men oj vad jag kände mig bra så länge vi tränade på hockeyrinken!", kommer från en nuvarande div. 1 spelare i ishockey som testade bandy när han befann sig mellan två hockeykontrakt!

Är du intresserad av bandy eller har du barn som skulle vilja testa? Tveka inte att kontakta oss (http://www.fredriksbergsbk.com/) det kommer att svänga ordentligt om bandyn de närmaste tjugo åren i Ronneby...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar