torsdag 7 maj 2009

Funktionell träning till Elitserien!

Äntligen, MoDo Hockey föregångare i mycket inom hockeyvärlden, bryter mönster igen! Det gamla intorkade uppbyggnadssäsongskonceptet med stendum isolerad träning i maskiner, benövningar med usel hållning och katastrofalt utförande och obefintlig integreringstanke för att konvertera styrka och långsamma tempon till ishockeykvaliteter, är inget för MoDo Hockey!Smart, genomtänkt och periodiserad funktionell styrke- och grenspecifik/komplex träning kommit till Elitserien!

MoDo Hockey, som sista åren varit på väg åt det funtionella hållet, blev först att ta steget fullt ut! Se hela reportaget från MoDo TV med numera heltidsanställda, och av undertecknad vidareutbildade, fystränaren Joakim Bäckström!

Bara att gratulera fystränare Bäckström Lic. Korrektiv och Funktionell Tränare (Lic. KFT) och Magnus Håkansson Leg. sjukgymnast, Lic. KFT, som båda är fantastiskt ödmjuka och kunskapsintensiva människor och gör ett fantastiskt jobb i MoDo Hockey!

Det känns fantastiskt att kunna inspirera till sådana här förändringar. Ni som tränat med undertecknad ett tag, känner igen övningarna på TV-inslaget. Som ni förstår kommer det att hända en hel del med MoDo Hockey´s spelare och lag fram till höstens första nedsläpp.

Ni som coachar och inte vet vad riktig funktionell träning handlar om och kanske famlar lite i mörkret, dvs. tror att det är någon träningsform för äldre människor eller att det inte går att bygga muskler om man måste hålla balansen och koppla på sin bålstabilitet samtidigt, gå min kurs eller håll i er, det kommer att blåsa lite Dettnervindar framöver. Det kommer mera...

Förresten någon som sett en hockeyspelare som haft stöd av en bänk i ryggen samtidigt som han skall trycka bort en motståndare eller lutat sig mot en stång för att kunna resa sig från en djup knäböjning eller utvecklat bättre explosiv startkapacitet av träning i en bensparkmaskin? Inte det...

3 kommentarer:

 1. Är det du som kör nästa gång Eleiko håller kurs?

  SvaraRadera
 2. Jag håller alltid lic. KFT och lic. Master KFT själv och har oftast två erfarna lic. MKT:are som assistenter om din fråga är allvarligt menad.

  SvaraRadera
 3. Den var allvarligt menad. Tack för svar.

  Jag har stort förtroende för dina träningskunskaper. Din new age-ådra kanske inte får mig på tå, men det är väl inget krav liksom.

  SvaraRadera