tisdag 26 maj 2009

Kostmaskopin är i gungning!

Det "hemliga samförståndet eller förbindelserna", dvs. maskopin, rörande de politiskt korrekta kostråd vi som samhälle belastats av de senaste 40 åren, håller på att rämna i sömmarna! Det blir allt mer uppenbart, även för den helt oinitierade, att vi aldrig kan utveckla bättre hälsa än den kvalité och mix av mat vi stoppar i oss. Ännu mer förenklat "vi blir adrig friskare än den jord vi trampar på".

Kan det bli mer uppenbart än när sjukhusmaten gör oss "sjukare", skolmaten gör oss "tröttare och mer trögtänkta" och den s.k. idrottskosten "försämrar återhämtningen och resultaten"? Behöver jag citera alla artiklar och skandaler under ämnet vår kost under senaste året? tror inte det va!

Snart läcker det så öppet i bristningarna runt lögnerna om kosten, att inte ens eliten på Livsmedelsverket, deras edsvurna dietistkämpar eller de grundlurade politikerna med trovärdighet och hedern i behåll kan uttala sig med det förlegade kostparadigmet och förringa de hälsoskapande sanningarna från moder jord!

Dvs. det intill dumhet upprepade mantrat: -den optimala kosten innehåller 60-65 % kolhydrater, resten utgörs av magert protein (helst bara fågel och fisk) och fleromättade eller enkelomättade fetter från växtriket. Rött kött är farligt för din hälsa, kolesterol och mättade fetter slaggar igen dina kärl och ger dig hjärt- och kärlsjukdomar, flero- och enkelomättade fetter från växtriket är det optimala för dig, grovt bröd, fullkornspasta, fibrer, diet, light och fettsnåla produkter är boten mot fetma osv. samt det senaste tillägget, att vi egentligen borde äta som medelhavsbor. När blev vi medelhavsbor?

När skall vi fatta det som är självklart för alla andra vilda djurarter? Att vi alla har olika biokemisk individualitet! Dvs. det finns ingen perfekt diet för alla, hur mycket vi än vill ha det så. Ta reda på vad din metaboliska typ, dvs. dina celler, förväntar sig för kvalité, blandning och mängd på tallriken både till frukost, lunch, middag och mellanmål... Älgen, haren, räven och laxen vet redan... Jag kan ge er en hint, ovanstående mantra är inte ett meddelande från varken dina eller mina celler!!! På bilden ser ni när EM-bronsmedaljören i 96-kilosklassen, GrekiskRomersk brottning Jimmy Lidberg och Fredrik Sjölander Lic. MKFT besökte undertecknad tidigare i år, för att bl.a. lära sig mer om hur det var meningen att vi skulle äta och lyssna på vår egen kropp, för att verkligen bygga både hälsa och grymma idrottsresultat!

Tro mig inte direkt. Läs på själv först! På Kroppsinvest Institutes hemsida under "Fakta om kost" kan du uppdatera dig om det viktigaste om vår mat från jord till tallrik. Läs dessutom "Biochemical individuality" av Roger Williams PhD, Keats Publ. Inc., fortsätt sedan med "Nutrition and physical degeneration" av Weston A. Price D.D.S. Välkommen till riktig forskning, gjord av människor som ville veta... Sen är du igång ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar