lördag 23 maj 2009

Är det verkligen vetenskap bakom doktorns råd?

Är du en "vältränad" konsument av det rådande politiskt korrekta kost- och läkemedelsparadigmet eller kanske en "välutbildad receptutskrivare", dvs. läkare som inte söker eller betalar sin egen utbildning av intresse för sina klienters bästa utan istället får sin vidareutbildning/världsbild uppdikterad av s.k. gratisutbildningar levererade och betalda av läkemedelsbolag? Jag har på denna blogg med jämna mellanrum berört det tragiska faktum, att vi inte alltid sysslar med det som fungerar i praktiken utan det som vi blivit lärda att tro på.

Sannolikheten för att någon av er (dvs. både Svensson och läkaren) tar sina beslut utifrån hur det egentligen ligger till är ganska låg! Läs på om hur det faktiskt ser ut när s.k. vetenskapliga studier utförs, ratas, tillrättaläggs och strategiskt matas in i våra medvetanden, oavsett om det är bra eller dåligt för oss och våra ohälsoprocesser. Läs "fusk i studier på läkemedel" på Kostdoktorn.se.

Just denna artikel på kostdoktorn refererar till en artikel i Läkartidningen om hur en närmare titt på hur det man kallar för "vetenskap och beprövad erfarenhet" ofta är konstruerade och/eller tillrättalagda forskningsresultat på den hänsynslösa läkemedelsmarknaden!

Alla hjälpare vill sin klienter väl, det är bara lite skillnad på vem eller vad som ligger bakom, vad vi tänker, säger, gör och berör. Lyd mitt råd, tänk själv och kolla alltid upp vem som betalat för att informationen hamnat på doktorns skrivbord och senare i din hand, dina öron och slutligen i din mun...

Kanske skall vi fokusera mera på vad som genererar hälsa och vilka orsakskomplex som ligger bakom ohälsoprocesser, än att döva symtom med piller, sprutor och kirurgi? Men då måste man ju tänka till, skaffa sig en utbildningsplan och söka upp kunskap som har effekt! Men det är ju jobbigt och tar lite tid, det kostar dessutom en slant, tror jag struntar i det, snart har det stora läkemedelsbolaget en smärtkurs!

Jag har en fråga till er alla: Om jag är tränare för ett P16 lag i hockey men samtidigt är säljare på JOFA, tror ni då att det finns någon i laget som INTE har JOFA-hjälm? Hmm... Då så, -tänk själv, nästa gång du söker hjälp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar