måndag 5 oktober 2009

Raka birdies på Bro Hof Slott!

Har genomlidit en grymt energiskapande och renoverande dag med Daniel Bäck, Teaching Professional på Bro Hof Slott/DB Golf Academy. På bilden ser ni Daniel strax efter "impact", bollen täckte flaggan hela vägen men "tyvärr" stannade den på foregreen 4 meter kort flaggan. Undertecknad hittade dock ett träd vid sidan av greenen och en lämplig bestraffning för ett alltför snett slag följde, dvs. ej återfunnen boll! Rättvist än så länge, men det skulle bli bättre...

Efter ytterst skiftande spel på en enormt välpreparerad golfbana (Castle Course) på Bro Hof Slott i Bro, Stockholm, avslutade jag med en riktig stabil kroppsrörelse, klubbrörelsen innanför den så klallade V-Zonen och 17:e, 18:e på birdie, birdie! På bilden har jag just satt upp inspelet på 18:e till fem meter kort flaggan, villket jag minuterna senare snyggt boxade i hål efter att helt försynt annonserat att så skulle ske ;-). Tack vare Daniel väckte jag denna strålande höstdag upp min golfkropp som inte varit golfbaneluftad på två år! Så pass, att en erkänt svårflörtad spelare som undertecknad till och med var nöjd med spelet! Jag har nog blivit äldre och visare, -vilken fantastisk instruktör du är Daniel, -Tack!


Jag vet, jag annonserade tidigare att jag inte skulle blogga på några dagar, sorry! Men en trevligare golfupplevelse än Bro Hof Slott får man leta efter... i Europa!!! Det bara måste delges omgående.


Över 11 på stimpen i oktober (Stimp Value = mått på greeners snabbhet, dvs. hur många fot en boll rullar med en given starthastighet. Stimp 7-8 är normalt för en bra svenska bana). När Europatourskvadronen var här och inspekterade banan för några veckor sedan, var stimpvärdet 14! Bro Hofledningen fick då uppmaningen att inte ha så snabba greener på nästa års Scandinavian Masters. Som ni förstår finns det sparkapital på Bro Hof!

I morgon vilar jag upp min kropp och hjärna med ytterligare en golfrelaxdag på Bro Hof, denna gång 18 hål på Stadium Course, en möjlig/trolig Ryder Cup bana när Europa möter USA 2018 (Sverige har enats om Bro Hof som alternativ i sin ansökan, klart bara i dagarna)! Över 7500 meter från backtee, ett extremt välansat och vackert monster som krävde enligt en uppgiftslämnare vid lunchen en snittscore på 110 slag vid senaste klubbmästerskapet!!! Vinnaren snittade, enligt samme man, på 90 slag, från GUL tee!!! Låter nästan som en skröna, återkommer i ärendet...

6 kommentarer:

 1. In fact when sоmеone doesn't be aware of afterward its up to other people that they will assist, so here it occurs.

  Feel free to surf to my webpage hktbbs.org

  SvaraRadera
 2. That iѕ a goοԁ tip particulaгly to thoѕе freѕh to
  the blogosphere. Simplе but very accuгate informаtiоn…
  Aρρreciаte уour shaгing this one.
  A must гeаd articlе!

  Feеl fгee to visit my blog: rhіnoplaѕty toρ surgeon
  ()

  SvaraRadera
 3. Wow, marvelous blog format! How long have you ever been running a blog for?
  you made blogging look easy. The full look of your website is fantastic, as well as the content!


  Also visit my site :: jackpot 6000 (wiki.hackerspace.com.ua)

  SvaraRadera
 4. Hi thеre, і read yοur blοg oсcasionallу and і own a ѕimіlar οnе and і waѕ juѕt сuriοus іf you get a lot
  of sраm feеԁback? Ιf sο how dо yοu stoр it, аny plugin oг anything you can
  advisе? I gеt so much lately it's driving me crazy so any help is very much appreciated.

  Look at my web site; rhinoplasty surgery ()

  SvaraRadera
 5. Hi every one, here every one is sharing these kinds of experience, thus it's fastidious to read this webpage, and I used to pay a quick visit this website everyday.

  Here is my blog - jackpot 6000 gratis

  SvaraRadera
 6. Heya i am for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped me
  out much. I hope to give something back and help others like you helped me.


  Also visit my webpage :: jackpot 6000 ()

  SvaraRadera