måndag 12 oktober 2009

Trafik framför kassen tack!


Tittade på Div. 1 Hockey Tingsryd mot Karlskrona i söndags, en kul och tempofylld fight. Grannen Per-Roger hade fixat ståplatsbiljetter till sig själv, undertecknad och andra grannen Niklas, vilket innebär att vi inte ställer oss på en läktare full av skrikande östblekingar utan bakom något av målen. Perfekt för att träna lite på sportfotografering, så jag tog med lillkameran (Canon Powershot) och sköt ett par hundra bilder. Ovan ser ni två av dem som fick vara kvar när jag rensat.

Fick till en ganska bra trafikbild: Trots att man inte ser pucken, är det ganska uppenbart var den är, med tanke på blickarna och de frysta kroppsrörelserna. Det är dessutom uppenbart var händelsen utspelas, att det är intensiva känslor (lagen står upp i båsen) samt att det syns att det är fullt på läktaren. Tilläggas skall att det går ca 50 kasserade bilder på varje sparad och 150 kasserade på varje pärla.
Fick ytterligare en hyfsat bra bild på alternativ skottställning och den "grymma" flexen det är på nutidens popklubbor. Ni slipper den gamla rödoranga Canadien grabbar, den böjde man inte i första taget, så sköt man som en lus också. Kred till er jämngamla snubbar som sköt bra även på den tiden. Jur det gick i matchen? Jo, Tingryd slappnade av någon procent i tredje (ledde med 3-1) KHK lyckades då både reducera och slutligen kvittera till 3-3 (tre sekunder kvar), Tingsryd vann dock rättvist i sudden.
Om man slår av på takten tappar man poäng, så är det bara, Karlskrona tackade och tog emot. Det är likadant i alla idrotter, någon jag känner hade bara 13 sekunder kvar till ett hägrande VM-guld i brottning... En tränare jag känner kom in i halvtid och sade, -grabbar vi leder med 4-0, nu ser vi till och tätar till försvaret och ror hem den här segern! Självklart... det har aldrig funkat, kommer aldrig att funka, det blev 4-4 och missad poäng!
Fråga: Om man spelat ett spel som resulterat i en ledning på 4-0, är det inte bättre att fortsätta med det spelet och ha en fair chans att vinna med 8-0? Jag kommer aldrig gå med på att det är bätttre att bromsa sig ur en match för att vinna, aldrig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar