söndag 4 oktober 2009

Riktigt kött, men var!

Var kan man få tag på animaliskt protein och fett, från uppfödare som både respekterar sina djur och låter dem leva av den mat och den miljö det var meningen att de skulle leva av? Var finns de producenter som kan leverera ekologiskt, näruppfött och frigående kött som människan inte misshandlat?

Fann en hyfsad lista över RIKTIGA köttleverantörer på Kostdoktorn som gäller hela Sverige, långt ifrån fullständig men en service till er kära läsare. För er som bor i vårt närområde, brukar vi själva beställa eller handla direkt från Bustorps gård, Allatorps gårdsbutik, www.bonnakott.se och Äggaboden. Dessa har vi upplevt levererat mycket bra kvalité över ett flertal år som vi handlat.

Som ni vet är det bara att "Googla" på ekologiskt kött, fribetande, näruppfött och lägga till ert stadsnamn eller landskapsnamn så dyker det upp nya adresser hela tiden. Eller varför inte ta cykeln, bilen eller joggingskorna och dra runt lite de närmaste 5-6 milen från din bostad och hitta dina pärlor, tala med bonden, kolla hur djuren har det, vad och vart dom äter osv.

Nu blir det ingen blogg på några dagar, jag skall faktiskt iväg och spela golf för första gången på två år! Det handlar inte om vilken bana som helst, utan Sveriges i särklass bästa bana! Skall bli en upplevelse att beträda Bro Hof Slotts båda banor och lura Sveriges i särklass bästa Golftränare Daniel Bäck (verksam på Bro Hof Slott Golf Academy/DB Golf Academy) på lite växelpengar! Nu måste jag leta upp bagen, skorna och se om jag har ett dussin bollar liggande någonstans. Håll i hatten alla Bro Hof Slott nu kommer den skrattande naprapaten som har en benägenhet att slå låååångt och snett!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar