fredag 16 oktober 2009

Bara en driver från slottet!


Just nu händer det lite för mycket grejor per tidsenhet för undertecknad. Allt är självvalt och handlar om lite för många uppdrag så jag klagar inte, satt bara framför datorn och tänkte efter lite. Vilken jä..ans tur att jag lade in de två vilodagarna i Stockholm i föra veckan!
Ni ser Bro Hof Slott i bakgrunden, solen skiner i oktober, drivern var hyfsad, inspelet grymt, en birdie, hoppas någon tittade ut från slottet! När oktober är avslutad har jag planerat in ett lite lugnare schema. Imorgon är det fredag då får jag ta min efterlängtade handjagade espresso och en chokladtårta efter lunchen på vårt fredagsmöte.
Gör det ni med, fuska alltså, men se till att det händer sällan, max en gång i veckan! Inget slår raketeffekten av en dubbel espresso i kombination med alldeles för mycket snabba kolhydrater på en icke kaffe- och sockerbelastad kropp!!! Tyvärr har det sina avigsidor, urakut toalettbesök inom 15 minuter, lätt svullen buk, ca 20 % tappad bålstabilitet (hur vi kom fram till det kan vi ta en annan gång) och en riktig energidopp 1½ timma senare. Men ha ingen ångest, har du bestämt dig för att lägga in ett "fusk", gör det med klass, ta i ordentligt, inget meseri...

3 kommentarer:

 1. I vår familj fuskar vi med ert havrebollsrecept (negerbullar som vi kallar det...). Ett kanonrecept som både vuxna och barn gillar. De flesta vuxna rynkar lite på näsan ang negerbullar men efter att ätit dessa bullar vill dom bara ha mer
  :-)
  Tack för trevlig läsning!
  Maria

  SvaraRadera
 2. Jag finner denna blogg mkt intressant och skulle gärna fråga dig om problem som du troligen kan hjälpa mig med.
  Finns det någon mailadress jag kan nå dig på?

  Ps.
  När buken spänns utåt slappnar bäckenbottenmuskulaturen av? Kan det vara en anledning till förlorad bålstyrka?

  SvaraRadera
 3. Maria, du är grym, du tom fuskar med klass!

  Ludvig, en vanlig orsak till "spännbuk" är olika former av matintoleranser. Gluten (gliadin) och mjölk (casein) är de vanligast förekommande, tätt följd av soja, färgämnen, smakförstärkare, sötningsmedel m.fl.
  När det gäller mjölk kan det dessuom ofta vara svårigheter att bryta ner mjölksocker (laktos) som triggar uppblåsthet och "väderspänningar"!

  Hur som helst, retprocesser (av inflammationsart) i tarmarna i kombination med kroppens prioriteringssystem (det är bättre att offra ett ben än att dö av en läckande tarm pga icke åtgärdad tarmprocess) för överlevnad, gör att denna "process" kan lägga beslag på stora delar av de nervceller som annars skulle användas till att styra muskulatur inom samma innerveringsområde, för att skicka uppdateringsinformation till hjärnan, s.k. segmentell inhiberingseffekt!

  M.a.o. hur du mår i dina tarmar kan påverka din förmåga att stabilisera din egen mittsektion (s.k. inre bålstabilitet) och i förlängningen vara en bidragande faktor till muskulär dysfunktion eller patologiska dekompressionsprocesser i din kotpelare.
  Min e-postadress finns att skaffa på www.kroppsinvest.se under [om oss/vilka vi är].

  SvaraRadera