lördag 16 januari 2010

4-2 Fredriksbergs BK vs. Stjärnan B


Fredriksbergs A-lag vinnare igen! Efter bara 6 träningar på stor is lossnade det ordentligt för oss på alla plan. Försvarsspelet (styret) från forwards och mittfält, till halvor och backlinje, störde Stjärnans speluppbyggnad  betydligt mer än vad vi mäktat med i tidigare matcher. Tack gode gud för kylan som givit oss möjlighet att träna på samma "storleksyta" som vi spelar matcher! Det har liksom givit lite resultat!

Det var inte bara försvarsspelet som fungerade bättre, det borgade dessutom för aningen snabbare spelvändningar med mer folk i "rätt bågar". Stundtals spelade vi faktiskt riktigt hygglig div. 2 bandy och då skall ni veta att samtliga andra lag i denna serie tränar 2-4 pass per vecka på egna konstfrusna bandybanor av fullformat från oktober månad. Det är inte som gamla trean, där hälften av lagen tränade sporadiskt och ofta på hockeyrinkar. Lagen FBK möter idag har ofta en eller ett par killar med div. 1 och/eller Allsvensk kompetens i sina lag, i form av ett antal spelare från deras respektive A-lag. Stjärnans A-lag spelar för övrigt i Allsvenskan, så B-laget har erfarenhet från Allsvensk fart och spel på sina träningar, även om de inte platsar i A-laget. Tänk på vad vi presterar i förhållande till vad vi har att rätta oss efter så förestår ni att denna div. 2 serie är en hård med mycket nyttig skola för framtidens FBK.


Två kompisar som klev fram lite extra i matchen mot Stjärnan var målvakten Robin Persson (ytterligare en son till en av mina barndomskompisar Krister Persson) som briljerade med några reflexräddningar i första halvlek fullt i klass med Staffan Zäll (en gammal FBK-klassiker i målet från 80- och 90 talet, ja ända in på de första åren av 00-talet). Marcus Hugosson lossnade ordentligt i denna matchen och skvätte både egenhändigt och med hjälp av sina kollegor in tre (3) baljor med bud på fler (missade bl.a. ett klassiskt friläge, när han tänkte mer på möjligt hat-trick än vad han faktiskt är bra på, GÖRA MÅL), vilket förhoppningsvis höjer självförtroendet ett par snäpp. Marcus Peterson var påpassligt framme vid en tilltrasslad hörna och lyfte in en boll i nättaket. Jag tror Marcus studsar tillbaka och blir en go grabb igen efter en riktigt tuff, men sannolikt utvecklande vecka, det är en bra grabb och en go kompis! Hej, på dig!

På söndag bär det av till Tranås för match mot Tranås BOIS B, då skall vi dra nytta av våra 6 träningar på Lugnevi (och en vinstmatch) och verkligen STÖRA Tranåsarnas ofta mycket utpräglade gungande i backlinjen och övertydliga halvvändningsuppspel (eller vad dom nu väljer). Efter den fullt möjliga framgången i Tranås för FBK-krigarna, är det raketfart in i bussen för säker transport hem till Ronneby. Jag m.fl. skall nämligen inte missa Krif Hockeys extremt viktiga och potentiellt häftiga hemmatoppmatch i Kockumhallen mot serieledaren Tyringe SoSS i hockeytvåan! Patrik Serwanga gnuggar på i sin ambitiösa hockeymålsättning. Krif Hockey är riktigt potenta just nu, den uppenbara kampen om plats i femmorna 1-3 sporrar till nya hockeyhöjder, riktigt kul att titta på! Kan nog säga att Patrik Serwanga motsvarat och till och med överträffat mångas förväntningar. Mer kommer, maxstyrkepasset vi körde i torsdags morse var inget duvungepass direkt (men kort, för att inte beröva Patrik på energi inför träningar och match), jag blir bara mer och mer imponerad av vad den killen kan prestera. Njut av hockeylivet Patrik!

Ena annan kille som imponerar storligen just nu, är KEVIN ADAM! Han kallas redan för Mr HAT TRICK i Vimmerby Hockey! På bara 4 matcher ha killen följande facit:
  • 8 mål, 4 assist, 12 poäng, 2 Hat trick
Kevin säger själv att livet leker, vilket är mycket glädjande eftersom det finns så ofantligt mycket hockey i den kroppen. Erfarna rävar son Fredrik Jaensson (f.d. Troja/ljungby och Oskarshamn i Allsvenskan) och Andreas Schultz (HV 71 i Elitserien resp. Oskarshamn i Allsvenskan) känner sig "pånyttfödda" när Kevin Adam stormade in i laget med extrem energi, fart och kärlek till spelet kryddat med kanadensiskt, rakt på!
Enligt uppgift är Kevin grym bakom kassen, i rundlarna och i man mot manspelet.
"Det går ju f.n inte att lugga pucken av han när han är sådär och om man försöker, spelar han bara någon annan ren", skall ha uttalats ett felertal gånger både i omklädningsrum och på läktaren senaste veckan, enligt min informatör på plats i Tigerkulan. Lycka till borta mot tabelltvåan Boro VHC, Kevin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar