lördag 23 januari 2010

Ronneby på elitidrottskartan snart?

Fotboll
En fotbollsklubb i Ronneby Kommun kommer att få se och känna på lite av vad vi på Kroppsinvest Institute och Scandinavian Top Athletic Center menar med att bygga fotbollskroppar! Vilken klubb det handlar om kommer att bli uppenbart framöver, eftersom satsningen inte är tillfällig och ytlig utan långsiktig och lärande! Känns bra att kunna bidraga med kompetens och effektutveckling även på "hemmaplan". Skall bilda mig en uppfattning om läget i nästa vecka och köra igång veckan efter. Jag kan lugna oroliga själar (som redan fattat galoppen) med att historierna om undertecknads träning ofta är lätt överdrivna, tagna ur sitt sammanhang eller handlar om slutfasen i ett tvåårigt elitupplägg. Det är sällan det vandrar runt historier om hur startmånaderna ser ut när man bygger idrottskroppar, oftast handlar det om de extremaste maxstyrkepassen med mina mest hårdtränande adepter eller när undertecknad showar med stora hantlar stående på en boll.
8 veckors professionellt designad grundstyrke- och bålstabilitetsträning samt konvertering till power, poweruthållighet och grenspecifik uthållighetsträning är vad det första stegets engagemang handlar om. Resten av detta år kommer sedan att användas för att inte tappa det man byggt upp (kallas för kompletterande högsäsongsträning) för att inför andra och tredje året bygga vidare ordentligt på alla fronter... Eftersom grymt vältränade och konstant förbättrade personer har mycket svårt att inte prestera, kommer divisionssiffran att minska i samma hastighet som ambition och formkurva ökar! Hur snabbt får insatsen utvisa. Det finns potential för "en Åshöjden" i alla lag, bara man vill och är beredd att lyssna och genomföra det som krävs. Nog om fotboll.

Hockey
Kolla på KRIF - Trelleborg (div. 2 C) imorgon söndag, jag tror ni kommer att få se en offensiv hockey med ett och annat oväntat nummer. Jag tror nog att man inser faran av underskattning mot Trelleborg, efter att just ha nitat HHK borta med 1-11. Kriget om platserna i KRIF rullar nämligen vidare. Coachar man bara spelarna smart så de dubblerande killarna inte drar på sig initial syra, kommer allt ske i aningen högre tempo med aningen bättre timing, vilket så småningom innebär att det kommer mera ketchup, ja kanske en hel kladd av prestationer! Det är nära utlösning för KRIF, men det byggs med stenhårt jobb, varje skär, varje byte varje match, tills allt skall räknas samman och det ställs på sin spets i en avgörande match. Det lag som har pulver, inbanade system och självförtroende kvar då, har en ny nivå att förbereda sig inför till nästa säsong...

Kika också på Vimmerby - Ulricehamn (div. 2 B) på nätet. Frågan är om Kevin Adam kommer att fixa sitt tredje Hat-trick på sex matcher och öka på sin smått formidabla poängskörd (snittar på strax under 3 poäng per match). Tänk om han spelat i någon Blekingeklubb, istället för att gödsla poäng åt smålandslag! En välmående och vältränad Kevin är en poängmaskin av rang och poängmaskiner är något de flesta lag lider brist på, speciellt när det drar ihop sig till serieavslut och kvalspel! Och bra, det mår den killen just nu, huvva! Den 31 januari är det försent att köpa över det vämåendet till sin klubb!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar