onsdag 27 januari 2010

Alla frågar om STAC


Det blåser kring Scandinavian Top Athletic Center [STAC]! Intresset är inte bara stort kring hur toppidrottscentret skall se ut och var det skall placeras utan även, hur man kan bli medlem, vad som krävs och om vi kommer att sälja medlemsskap m.m. Lokala fotbollslag, handbollslag och ishockeylag samt en hel drös av enskilda elitidrottare eller privatpersoner, har redan anmält intresse att köpa våra unika uppbyggnadsträningsupplägg, bli coachade av undertecknad eller någon av våra styrke- och powercoacher.

Just nu har vi fullt upp med att bygga upp det fysiska på STAC, dvs. lägga sprintgolv, bygga upp all fast och flyttbar träningsutrustning samt underteckands laboratorium (Dettners Lab). I Dettners Lab kan jag äntligen realisera allt det jag velat mäta för att verkligen utvärdera effekten av träning och träningsinnovationer. Jag kommer att kunna mäta allt från styrke- och effekttester till hållnings- och rörelseanalyser med hjälp av den senaste programvarutekniken.

Inom kort kommer vi att meddela hur man kan bli medlem, vad som krävs för att ansöka om medlemsskap samt vad det kommer att kosta, dvs. vad investeringen blir för dig. Tanken är dock att våra medlemmar skall veta bra mycket mera om hur man tränar funktionellt, använder utrustningen i STAC/gymmet samt har tydliga mål med sin träning och sitt egenunderhåll.

Eftersom STAC kommer att ha en ganska hög besöksfrekvens av elitidrottare, hela lag (uppbyggnadsträningen) både under vinter- och sommarhalvåret, företagsgrupper i varierande omfattning hela året samt kontinuerlig närvaro av andra elitcoacher och deras adepter utöver våra egna klienter/adepter, kommer vi att ha en ytterst begränsad lokal medlemsstock. Denna medlemsstock kommer dock att åtnjuta scandinaviens häftigaste tränings- och kunskapsanläggning och vara med om en häftig tränings- och hälsoresa samtidigt som man har möjligheten att träna sida vid sida med elitidrottare av vitt skilda idrotter och yrken.

3 kommentarer:

 1. Hade bara en undran som kanske inte riktigt har med ämnet att göra. Har läst mycket konstigheter om sömn senaste tiden.
  Är det bäst att sova 9 timmar varje natt (typ 22-07) eller ska/kan man lägga upp sitt sovande på ett annat sätt?
  Tack på förhand. Lysande blogg, förresten.

  SvaraRadera
 2. Tack pp.ph!
  Grundtipset för djuret människan är alltid att följa solen, dvs. sova allt mera på hösten/vintern och allt mindre på våren/sommaren. Rent hormonellt kan man med en touche av kraftfull generalisering säga att den fysiska återhämtningen har sitt maximum mellan 22.00-02.00 (då toppar bl.a. releasen av anabola hormoner), den mentala, emotionella mellan 02.00-06.00. Mitt förslag och kliniska erfarenhet av sömncykler, återhämtningsförmåga, överansträngningssyndrom m.m., är att man skall försöka komma i bingen kring 22.00 tiden, sova senast 22.30 och undvika att stiga upp innan 07.00 på vinterhalvåret, dvs. nu. Så varför sitter hag då och svarar på detta kl. 23.06? Jag måste genast gå och lägga mig! Detaljerna får vi ta en annan gång.

  SvaraRadera
 3. Det låter ju kul:-) En bit löparbana inomhus i lilla Ronneby. Tack för det!. Där vill gärna jag kuta lite...

  SvaraRadera