söndag 3 januari 2010

FBK hemmamatch på Lugnevi!


Fredriksbergs BK har haft årets hemmapremiär på Lugnevi Arena! Klassiska bandytiden 13.15 på lördagseftermiddagen drabbade FBK och Sund/Rydsnäs samman inför en storhövdad hemmapublik! Isen var perfekt, allt slit från alla olika lag, föräldrar, ledare och andra för att få isen klar och tillräckligt tjock i tid, gav stor utdelning. Sällan har undertecknad åkt på en så kompakt och hållbar handspolad is!

Första halvlek var det jämnt skägg, Vi hade två i stolpen och en i gaveln, Sund/Rydsnäs hade dock bättre skärpa och satte sina målchanser. Det stod 0-2 efter första halvleken, vilket i denna serie betyder att FBK gjort en grymt bra första halvlek. Tyvärr lider vi av att aldrig kunna stärna på stora rörelser i vårt uppspel. Vår tydliga ovana att uttnyttja den stora isen tillsammans med det faktum att vi blir aningen för stressade när vi har bollen i besittning, får lite tunnelseende och tar för snabba eller för långsamma beslut, kom att straffa oss hårt i andra halvlek!

Andra halvlek blev en uppvisning i från Sund/Rydsnäs i konsten att vagga boll i uppbyggnadsspelet, för att sedan slå ett pass till spelare i fart och fylla på med folk i ett centralt anfall som ofta slutade i en enkel lyftning i nät. 2-9 slutade matchen, vilket summa summarum var ett klart kliv framåt för vår utveckling. I nästa vecka är det julafton, då kommer vi sannolikt att få träna på en "riktig bandyplan" både måndag, tisdag och torsdag, -huvva!

Som vanligt var det publikfest, korvförsäljningen var grandios, varma och kall drycker av olika slag florerade i snövallarna och dova apåplåder hördes när vi målade, tacklade och satte lite spelkombinationer! Det är grymt att kunna vara med om dett "on ice" kan jag meddela.


Som ålderman i laget tog jag på mig ansvaret att inte stiga undan, #17 (tror jag) i Sund/Rydsnäs fick en ordentlig bröstvärmare och flygtur över sargen när vi båda gick för full maskin mot samma boll i andra halvlek, domaren var dock grinig och underteckand hamnade på botbänken i 10 minuter! Det var nära att jag reparerade denna 10-minutare omgående tillbaka på isen, men avslutet nära mål var inte lika snyggt och lyckosamt som åkningen och dragningarna som föregick. Två som däremot satte sina chanser var Robert Gren (isare) och Emil Ragnar (målvaktsretur), det är mycket snyggare, mål räknas, snygga åkningar betyder inget i målprotokollet om de inte avslutas med en nätrörelse.

Det kommer mera bandy, fredagen den 15:e kl 19.30, då är det match mot Stjärnan B på Lugnevi. Förhoppningsvis har vi då tränat på stor bana en 6-7 gånger och har därmed ökat våra chanser radikalt till ännu bättre spel och en möjlig tvåpoängare!!! Bäst i laget denna dag var solklart vår målvakt, El-Henrik Johansson!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar