tisdag 23 februari 2010

Grym vändning för Peter Gustafsson!

Golfproffset Peter Gustafsson siktar åter högt!

"...Det som såg ut att bli en kometkarriär grusades dock av intensiva nacksmärtor. – Det började i mitten av 2005 och varade i två år. Jag fick hjälp av flera fysioterapeuter men det var först när jag kom i kontakt med Joakim Dettner, på Kroppsinvest, som vändningen kom.
Peter berättar hur han började från noll igen. Först höll han upp med spelet helt i nära två månader och koncentrerade sig på andningsövningar och främst strech-träning. Han lyckades bli mer flexibel i kroppen och snart var smärtan helt borta.
Den intensiva träningen har givit resultat. Två fina placeringar i Argentina vid årsskiftet gjorde att Peter faktiskt vann Sydamerikatouren denna säsong. Närmast väntar spel i Panama och Colombia i februari och i mars spelar han en tävling på USA-touren, i Puerto Rico..."  Läs hela artikeln.

En av mina mer envisa golfproffsklienter, Peter Gustafsson, har kommit så långt i sin rehabilitering och periodiserade uppbyggnadsträning, att han kan prestera toppgolf igen, utan nack- och ryggsmärta! Efter två år av noggrannt periodiserad flexibilitets-, stabilitets-, balans-, styrke- och powerträning, har Peter byggt upp en solid fysik att arbeta vidare med för att nå en högre och stabilare golfprestationsnivå. Bara att gratulera Peter som börjat få lön för mödan...
 
Det som nämns i artikeln var dock bara första steget i en flerstegsraket av uppbyggnadsträning för en professionell golfspelare som vill bli frisk från "kroniska" nackbesvär, slå längre, rakare, hamna inom den s.k. V-Zonen med klubban, få en mer centrerad träffbild både på klubblad och fairway/green.
 
Arbetet med den rena golftekniken har min kollega inom V-Zone systemet Daniel Bäck (Golfpro på Bro Hof Slott) hjälpt Peter Gustafsson med. Daniel och undertecknad har på olika håll utvecklat de två delarna i detta system under många år, nämligen professionell fys- och svingträning för golf. Läs mer om V-Zone systemet för optimal golf!
 
Undertecknad står för den fysiska träningen, den som skall skapa den hållning, rörlighet, stabilitet, styrka och power som behövs för att träna extremt mycket golf, slå bollen längre, kunna vrida upp på det sätt som är optimalt för den aktuella individen och kunna utveckla betydligt mera power. Mina golfspelarscreeningar, instruktioner och coachingjobb sker oftast på Kroppsinvest Institute eller på Scandinavian Top Athletic Center i Ronneby.
 
Daniel bidrar med teorin, praktiken och coachningen kring hur man skapar en kraftfull svingrörelse, med vilken timing (synkronisering mellan neruromuskulära programvaror och kroppsdelar m.m.) och på vilket sätt den skall implementeras i ryggmärgen. Detta sker oftast på Bro Hof Slott/Daniel Bäck Academy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar