fredag 19 februari 2010

Grymma tjejer finns det gott om!

Ni som sett sprinttävlingarna på OS och dragits med av det intressanta rävspelet med de högexplosiva kropparna, för att inte tala om Anjas "stålmannencomeback". På STAC kommer nästa års stora genombrott på skidsprinthimmelen att optimera sin fysik, ur alla synvinklar.

Emilia Eliasson, en duktig sprinttjej från Gällivare (SM-guld 2006), har gjort en mycket mogen sak. Hon fastnade i en platåfas, mådde inte helt hundra, vågade ta steget tillbaka och har nu jobbat från grunden (sedan september 2009) med att fixa till ett invärtes- och fysiskt välmående som kan stå pall för en omfattande men smart designad och periodiserad uppbyggnadsträning. En träning som skall matcha nya högt ställda mål på kommande nationella och internationella mästerskap.

Emilia är en smart fighter med det där extra, sådant som gör en coach extra taggad och beredd att bjuda till och "göra resan". Hon kommer att gå igenom det roligaste he....t i sitt liv, få sin livs träningsupplevelse och komma ut på andra sidan med eld i baken. Läs hennes egen blogg under vistelsen hos oss i Ronneby på Team Skitunnels hemsida.

Vi kör under torsdagen och fredagen i denna vecka exempelvis fysiska maxtester för att bestämma den nuvarande maxstyrkan i ett flertal övningar i ett flertal vinklar, vi kör också flexibilitets- och mobilitetstester, liksom bålstabilitetstester. Inget är för noggrannt för att inte noteras. Vi passar också på att justera kroppsliga dysfunktioner och releasa div. muskulära spänningsmönster med naprapatbehandlingar innefattande massage, tríggerpunktrelease, stretchning, mobilisering, manipulation, artikulering m.m.

Emilias testvärden är idag på skalan mellan ok och bra för en sprinttjej, lite bättre än väntat för att inte ha fått/kunnat köra på med sin träning som hon planerat. Lite sämre än hennes tidigare maxvärden, vilket en tävlingsmänniska av Emilias kaliber inte är sen att påpeka ;-). Skit samma, till hösten kommer de att vara... huvva! Idag visade vi STAC samt den pågående linjedragningen på sprintbanan för Emilia. "Fy f.n va häftigt, jag tror jag flyttar in här"... "en egen sprintbana inomhus, det är ju inte sant", var några av hennes kommentarer strax innan hon i ren upphetsning var tvungen att gå på händer några minuter.

Det var sannolikt sista gången hon steg ut från STAC med pigga ben, -nu börjar det Emilia, välkommen till himmelen, STAC-himmelen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar