lördag 13 februari 2010

Krigarinsats gav 8-8 mot Tranås B!

Fredrik, Emil, Ernst med olika suspenoarfärger ;-)
Lite odisciplinerad och trög inledning, inställningen växte och intensifierades efter en nyttig "time-out" vid föga smickrande 0-3 i baken! Efter det var det jämnt in i det sista, i 94:e minuten visade tillfällige lagmedlemmen Johan Svensson gammal mästarklass när han forcerade in en stenhård isare mellan skridskorna på en "lurad" försvarsmur. Redusering till 7-8 var ett faktum och tiden en krissituation, bara sekunder kvar av övertidstillägget och risk för en snöplig uddamålsförlust!

Ett långt utkast senare, pass från Hugosson och en klubba på bollen från Gren och 8-8 utlöste skridskobeprydd segerdans och spontana ursprungsvrål i FBK. 1 pinne var ett faktum i jakten på avancemang i fortsättningsserien! Tack alla tappra åskådare, speciellt tack till Lennart Swärd för din grymma inställning till livet och uppoffringarna som egentligen är en dans med naturen ;-).

Egna insatsen var klart godkänd, lite för avvaktande inledning, sedan några bra direktskott på mål, några bra bolltransporter, lite medvetna hörnor, ett par assist (bl.a. ett för min nivå snyggt dribblingsnummer till Ernst Garnborns mål) och ett evigt skavande och störande av Tranås uppspel.

In med kroppen mera brukar Erland predika och lägga till att vi är för klena i man mot manspelet! Tranåskillen som ville leverera en offensiv tackling när vi krutade på mot samma boll från varsitt håll framför publikleden tycker nog annorlunda. Den killen har nog lite ömmande överkropp och tungt att andas idag efter en snyggt kompressionsvåld med tillhörande sinusformad flygtur. Skönt att ha lite nytta av sin funktionella stabilitets-, balans-, maxstyrke- och powerträning när det hettar till, man inte känner för att vika av och man bara mäter 172 cm i strumplästen ;-).

Bäst för dagen i FBK var nog Marcus Hugosson, han har höjt sin högstanivå ett helt snäpp senaste veckorna och förvaltade bollar och lägen på bästa sätt vid ett flertal avgörande tillfällen. Grattis till din utveckling Hugo! I övrigt gjorde hela laget en stark krigarinsats, kan inte låta bli att nämna Roger Johansson, en hjälte helt enkelt. På rätt plats oftare än någon annan i laget. Extremt kul var det att se juniorerna Ernst Garnborn och Emil Ragnar näta. Inga skitmål, utan riktiga avslut, Garnborn med ett distinkt handledsskott och Emil med en fullsving. Ni tillför grabbar, fortsätt kämpa och utvecklas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar