tisdag 16 februari 2010

Sprintbana och konstruktioner på STAC!

Nu är accelerations- och sprintbanan på platsAB Scandinavian Top Athletic Center [AB STAC]! På torsdag kommer den att ha sin linjering och sina avståndsmarkeringar på plats. Bara att säga gratulerar till mina, våra och våra kommande kunder, det blir start-, accelerations- och sprintträning på bästa tävlingsyta! 16 mm av Polyutan S röd EPDM granulat, dvs. samma material som på nyanlagda Malmö Stadion m.fl., vi nöjer oss bara med det bästa på STAC!

Svenska Sportsbygg AB representerade på bilden av Per Tongring och Bengt Nilsson (Robert Stornils ser ni på nästa bild) lade golvet med säker hand. Det fungerar nästan som när man ser vägverket lägga asfalt, med den skillnaden att massan packas/jämnas till redan av maskinen ni ser på bilden! Efterjustering och sista ytfinishen sker sedan för hand med klassiska murarliknande verktyg. Mycket kul att beskåda för en träningsstörd  individ som undertecknad. Nu har jag en egen sprintbana, -bara det...

Kantning av golvytan och sedan färdigt! Nja, det återstår lite härdning, linjering och torkning... På fredag kväll eller möjligen lördag kommar jag och några specialinbjudna släppa loss lite på banan! Eller konvertera Newton till Watt om man så vill ;-).

Smean boys (Daniel och Göran) är fantastiska, på STAC kommer vi att kunna stoltsera med egendesign, funktion och detaljer som ingen annan stans! Släpper ovan en liten detalj, som den uppmärksamma betittaren snart ser ;-). Vänta bara till ni får se monstret för träning av en mångfald av olika vertikala kraftutvecklingsövningar! Efter invigningen den 24 april, vet ni mycket, mycket mera! Oj, oj, oj!

Var ligger STAC då, undrar ni?
AB Scandinavian Athletic Center [AB STAC] byggs och skapas just nu i en fantastiskt ljus och öppen lokal med högt i tak och ypperliga möjligheter för ett brett spektrum av funktionell träning på Fridhemsgatan 15 i Kvarteret Telefonen. Dvs. på andra våningsplanet bakom f.d. Wilden Plast lokaler!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar