onsdag 17 december 2008

25-21 för Bandybana i Ronneby!

Är det sant, ska vi får en konstfrusen isyta i Ronneby? Ja det är sant, kommunfullmäktigemötet kvällen den 17 december blev det sant med siffrorna 25-21! Sossarna med den emotionellt fastfrusne och snart bortnavigerade skepparen JAP, röstade förstås emot! Men det fanns en del myterister som vände JAP ryggen, kan dessa månne bli hans banemän framöver?
Något luggad av tidigare erfarenheter kring frågan, tror jag en Bandybana i Ronneby är riktigt sant först när jag ser det första spadtaget! Nu börjar nämligen andra halvleken för dem som "förlorade prestigen" i denna heta fråga. I den halvleken heter taktiken "sätt käppar i hjulet", "gör av med pengarna på annat", "ställ olika projekt, typ. socialt behjärtansvärda projekt mot en isbana", "lobba för att riva upp beslutet" m.m.
Sällan handlar sandlådesnacket i kommunen om visioner, sakfrågor, riktig kunskap och samhällsutveckling utan oftast om "jag tycker", partilåsningar, brandkårsutryckningar och positionsstrategi inför kommande val :-(. Visa hjärnmuskler och lite st..e kära fortroendevalda, våga bygga ett tak över isytan, då har vi något riktigt stort att bygga vidare på... Vi kanske t.o.m. kan titulera oss för staden med den framgångsrika elitbandyn och det främsta Toppidrottscentret i Norden, bl.a. för Bandy. Det går och göra en hel del, vet ni, med visioner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar