söndag 21 december 2008

Fredriksbergs BK lär av Smålandslagen!

Fredriksbegs fjärde besök på en stor bandybana, dvs. fjärde seriematchen för året, slutade med en ny lektion i hur svårt det är att försvara sig mot skolade bandylag (2-12 i baken)! Vi är dessutom inne i en generationsväxling och skolar just nu in nya lovande junisar i FBK´s A-lag. På bilden ovan ser ni Fredrik, Emil och "Foten" (nydöpt av undertecknad). Samtliga gjorde en godkänd insats, stå på er!

P.g.a. barnafödande (Roger Johansson med Fru) och svårt att komma loss (Per Rosenquist) fick vi blixtinkalla gamle trotjänaren och numera U15 tränaren Anders "geten" Forsberg, som för övrigt inte gjorde bort sig, tvärtom! -Kul att ha dig med Geten!

En annan fortfarande aktiv trotjänare Marcus Pettersson gjorde äntligen mål! Efter tre matchers måltorka och begynnande frustration och utvecklande av dåligt självförtroende, lossnade det med ett helt mål. Bra jobbat, snart sätter du även frilägena :-)! Själv gick jag av planen utan några baljor men med ett par riktiga tuffa närkamper väl placerade utefter kroppen! Fast jag fick ju mängder av härliga hemjobb och några riktigt bra anfallsförsök samt 1,5-1,6 mil bandylektion i benen, -härligt!
Kolla på filmen och gissa, -vems är suspensoaren egentligen!Nästa år 2009/2010 blir det bättre bandy, trots avsaknad av stor bana (då har vi infört professionell lågsäsongsträning), året efter blir det riktigt bra (då har vi förhoppningsvis bandybana klar i Ronneby), året efter det blir det riktigt sevärt (då har vi en hel säsong med träningar på stor is och två lågsäsongsuppbyggnader i benen/kropparna)!
Var på benen kära Ronnebybor, det blir Bandy i Ronneby, Riktig bandy! -Jajamän, elitidrott till lillbyn! "If you can dream it, you can do it!"

2 kommentarer:

 1. Det är bara att ta nya och se möjligheterna framöver. Som du skriver skolar vi in många nya unga spelare som knappt varit på stor bana tidigare, dessa spelare gör bra insatser trots förutsättningarna. Vi kommer se ett helt annat FBK om några år när vi kan träna med samma villkor som övriga lag (dock ej att förglömma Dettners stenhårda sommarträning framöver).
  Trots mängder av missade klara målchanser börjar bollen äntligen hitta kassen samt en klar förbättring i det höga anfallspelet, det är positivt.
  Mil av skridskoåkning, det kan man lungt säga!! Mycket bra insats från dig Jocke med många låååånga åkninger både i anfall och försvar, utdelningen kommer närnare för varje match.
  Nu tar vi jul ledigt och ladda batterierna till nästa match.
  "keep fighting"

  SvaraRadera
 2. På tal om jul ledigt!
  Någon som är sugen att åka och kolla på Allsvensk bandy i Jönköping på annandan, de möter Nässjö?
  Tyvärr spelar ju inte Vetlanda hemma annars hade den ju varit gjuten.
  Hör av er!!! 0733866119
  GOD JUL PÅ ER ALLA!

  SvaraRadera