torsdag 11 december 2008

Scan urholkar KRAV-standarden!

Glöm högkvalitativt KRAV-kött från Sverige! Vinstmarginaler och volym är viktigare än att du får i dig näringsrikt och oförgiftat kött, Scan har nämligen beslutat att sälja allt ekologiskt kött under samma namn "Scan Ekologiskt", -lysande! Nu kan det du ser till höger på bilden kallas för frigående under det ekologiska namnet, hmm! Jag som trodde det betydde, frigående!
Ekologiskt kött från kontinenten, med klart lägre kravnivåer för uppfödning, innehåll, hantering m.m, skall nu säljas med hjälp av det upparbetade förtroendet för det ekologiska namnet!
I Sverige är vi vana vid KRAV-standard när det talas om ekologisk mat, dvs. att den köttbit, grönsak, rotfrukt, frukt etc. vi stoppar i munnen är fri från konstgödsel, bekämpningsmedel, tillväxthormoner, allehanda läkemedel, genmodifiering m.m. Djuren har dessutom fått vara ute i det fria, betat gräs och rört på sig som det var meningen att dom skulle göra.
Den kvalitén som bygger friska celler och därmed friska människor, dvs. i sin ursprungliga form, uppfödd, uppväxt eller odlad under naturliga förutsättningar i harmoni med naturen, finns inte längre! Det är länge sedan sådan högkvalitativ mat fanns på den vanliga livsmedelshyllan, men vi kom ganska nära med KRAV-reglerna!
Nu håller den giriga hänsynslösheten, i detta fallet Scan i Sverige, på att urholka denna standard. Samtidigt som man använder dess sekundära varumärke "Ekologiskt" för att lura dig att tro att det är samma kvalité på en EU-gris som en KRAV-gris, -fy fan!
Borta är tiden då du kunde veta att julskinkan kom från en viss gård, uppfödd med en viss omtanke, uppfödningsfilosofi, kost- och livsstilsvanor. Nu börjar det, nu skall ekonomiska genier som aldrig satt sin fot i naturen, försöka sälja "icke ekologiskt" som ekologiskt för ekologiska priser, -hänsynslöst var namnet, men alla fattar ju vad dom är ute efter, inte är det ditt välmående i alla fall!
Följ mitt standardtips för överlevnad på lång sikt, -stöd din lokala ekologiska bonde, handla direkt av denne erfarenhetsmässiga vetenskapsman på ämnet cellmetabolism!
Scan (inte resten av livsmedelsindustrin heller) vet inte ett skvatt om vilken kost dina celler behöver för att bygga en frisk kropp, dom råkar bara handla med och sälja livsmedel. Det kunde lika gärna vara bildelar, det handlar om vinstmarginaler och volym även där! Fy fan för Scan!
Vi behöver våra små slakterier tillbaka, bojkotta Scan tills dom ändrar sig, handla direkt av din lokala ekologiska bonde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar