onsdag 31 december 2008

Tvåmål och korv på Brunnsrinken!

Folkfest på Brunnsrinken, skridskoåkning, tvåmål, fika, kaffe och korvgrillning ;-). "Gamla" Ronnebyprofiler grillar numera korv till barnen, kom igen gubbar, på med träningsbyxorna!

Efter att jag kört lite planerad specialträning (explosiva åkningar, avslut och 10 meterstester) med Kevin Adam, Petr Lalka, Alexander Ingmarsson och Johan Hansson i KRIF Hockey på morgonen, blev det klassisk idrottsfest på Brunnsrinken!
Redan under vår morgonträning fylldes isen på med småknott i hockeymunderingar och småtrötta föräldraskaror. I fas med vår sista övning, 10 meters bromsade maxåkningar (dvs. spelarna drar undertecknad i släptåg via selar och en lina) avslutades, var isen full av både barn och vuxna (läs över hundra pers)!
Det finns ett rungande vinteridrottsintresse i stan, det skall vi ta vara på! Vi bör odla våra egna förmågor, talanger och möjligheter i den här stan, redan från U10 och uppåt. Tänk om vi kunde få alla med på min vision, att skapa RIKTIGA hemmalag med 70 % folk från orten. Oavsett om det gäller fotboll, hockey, handboll eller bandy :-)!
Då blir det engagemang, stora skaror på läktarna, intensitet i klubbarna, professionell lågsäsongsträning, individuell extraträning och ett rally i seriesystemet. Hej då, division två hockey! Hej då division fyra och tre fotboll, ska ni me?
Båda lagen på gruppbild, bara idrottmän hela bunten, fy f.n vad kul det var! Tack för att jag fick vara med om detta. Spontanidrott av denna kaliber är man inte bortskämd med i vårt bekväma samhälle längre. Som på den gamla tiden faktiskt, "då farsan tog med en till skärskön, man skottade bana, sedan fick man inte röra pucken på en timma, sedan åkte man hem stennöjd!"
Åter till Brunnsrinken. Det skapades tre spelplaner på tvären, varav en bana blev slagfält för en härlig blandning professionella hockeyspelare från både Krif och lite andra div 2 klubbar i småland och skåne (på "hemmabesök" under jul och nyår), lite föredettingar, några "vanliga" Svenssons och en bandyspelare (undertecknad). En Svenssonbroder sätter sin straff, eller?
Efter tre matcher, först till 10, fyra mot fyra med flygande byten, var det fortfarande oavgjort. Undertecknad trotsade svårigherna med åkyteslipning radie 6 och pyntade både två och tre gånger, oftast efter läckra pass från Mr Adam, mkt kul! Efter en rafflande traffdramatik, vann lag Jacob Fridhagen! Efter en tursam straff, som tog sig igenom en rejält tilltagen snöhög, framför lag Kevin Adam´s mål.Vinnarna av den "extremt välspelade och intensiva" Nyårsmatchen på Brunnsrinken, lag Fridhagen, Lalka, Lindahl, Mårten Svensson m.fl.!
En redan duktig hockeykrigare i KRIF Hockey, Niklas Waldemar, tryckte en korv och lovade att bygga sig ännu bättre till nästa säsong! Undertecknad noterade intresset och ser fram emot att bygga den nya Waldemar, "den massiva speedkulan". Jag har redan döpt dig, Niklas!
Robin Lindahl var grillmästare, I BÅSET :-)! Får vi se honom i KRIF igen? En skön lirare :-)!

Alla frös läppen av sig, i väntan på en varm. Någon tog till och med lite specialchoklad för att hålla värmen. Lite Rysslandskänsla över denna dagen faktiskt ;-). Fattades bara att se Sergei Tepljakov på plats. Han var inbjuden till morgonträningen som praktisk explosivträningsspecialist, men hade förhinder. Sergei..., det är en riktig ryss, en stenhård och teknisk kämpe. Han skall vi lära mera av i KRIF, hörde ni det!
För övrigt har vi redan 2015 elitbandy i Ronneby, bit på den du JAP :-). Undertecknad inför professionell sommarträning i FBK redan under 2009, i väntan på vår stora utvecklingsmöjlighet, dvs. en konstfrusen isbana säsongen 2010/2011. Då kan vi träna med samma förutsättningar som övriga lag i våra seriesystem. Vi slipper således att träna på en hockeyrink och spela hemmamatcher två mil norr om Växjö :-).

Kolla!!! Alla lovande hockeyjuniorer som vill satsa och bygga riktiga hockeykroppar från grunden och hela vägen upp till full speed och power.
Kroppsinvest Summer Hockey Camp med undertecknad som huvudtränare, startar i april och pågår med ca tre fyradagarsträffar (april, juni, juli/aug) fram till augusti 2009! Det handlar med andra ord om systematisk, hockeyspecifik och vetenskaplig lågsäsongsuppbyggnad anpassad efter åldersgrupp och utvecklingsnivå. Formell inbjudan kommer att skickas ut till alla hockeyklubbar i Norden inom kort! Det går dock redan att anmäla intresse (Kroppsinvest Institute 0457-14500, http://www.kroppsinvest.se/ eller info@kroppsinvest.se). Det kommer bara att finnas 16 platser och vara öppen för åldrarna 13-20 (21) år! Först till kvarn och en viss seedning används för att gallra ut dem som "verkligen vill!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar