tisdag 9 december 2008

Girigheten matar dig med DIOXIN!

DIOXIN i ditt billiga kött från Irland, -grattis! Läs mera i artiklarna skrivna av Henrik Ennart på SvD http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2169067.svd. När bl.a. matolja raffineras från gifter, orenheter och annat (deodorisering/deodorizing), skapas en restprodukt som inte är direkt hälsosam! Som du förstår innehåller denna produkt en anrikning av sådant som våra kroppar/celler/immnuförsvar belastas av, skadas av och måste bekämpa!
Dioxin är ett samlingsnamn för ca 75 olika kemikalier (klorinerade dibenzodioxiner) vilka är extremt giftiga för oss människor och anrikas i våra mat, kroppar och celler genom en rad olika processer. I detta fallet har man matat inte ont anande grisar med restavfall från oljeraffinering, sådant som skall destrueras eftersom det är så giftigt och koncentrerat, -förvånad?!
Återigen har den globala hänsynslösa girigheten visat sitt fula likgiltiga tryne! Återigen får vi bevis på hur hänsynslös och totalt likgiltig människan man vara gällande din, min och samtidens hälsoutveckling, om hon blir besatt av att tjäna marknadsandelar, öka vinsten och tjäna storkovan!
När du äter industriellt framtagen mat, oavsett om det är grönsaker, rotsaker, sädesslag, frukt, kött, fisk eller fågel, tar du en stor risk! Tillverkningen av dagens moderna mat sker ofta med metoder du bara kan fantisera om, dvs. med en så utbredd ignorans för vad som egentligen är ett livsmedel och vad som egentligen skall föda våra mänskliga celler, att det måste anses som ett överlagt utdraget rånmordförsök! Tyvärr är det sådana summor och pengar på spel, att även rättsväsende och politiker kan bakbindas på olika sätt! Vem tror ni, betalar 90 % av alla tusentals lobbyister i Brussel? Hur kan vi tillåta att även våra svenska köttdjur föds upp med genmodifierad soja, raps...
Under mina 6 senaste år som holistisk kost- och livsstilscoach, internationell föreläsare om kost-, livsstil, kropp och träning samt som coach för ett flertal elitidrottare från tre kontinenter, har jag stått staty för otaliga påhopp med andemeningen: "Du bara överdriver, det som säljs på stormarknaden kan väl inte vara dåligt! Äta ekologisk mat och KRAV-märket tror jag inte på, det är ju bara samma saker som det andra konventionella, fast dyrare!"
Hur många bevis behöver ni, hur många gånger skall ni ruskas om innan poletten faller ner i myntfacket, hur många gånger skall ni grinas av girigheten mitt i ansiktet, innan ni går man ur huse och kräver oförgiftad ekologisk mat på livsmedelshyllorna? Är det konstigt om ett slaktdjur uppfött på restavfall från plasttillverkningsindustri, gifter från raffinering av matoljor och avlidna kollegor är billigare att köpa än kött från en ko som betat grönt gräs och klöver på en oförgiftad äng?! Tänk till nästa gång du handlar, gynna din lokala ekologiska bonde, han eller hon är din garanti för framtida överlevnad och friska avkommor.
-Hallå, vakna kära medmänniska, rösta med plånboken nästa gång du handlar! Industrin och girigheten förstår bara en enda sak, pengar i fickan! Det kvittar för dessa herrar om dom säljer dig rent kvicksilver eller ekologisk kyckling, bara dom tjänar storkovan och tar marknadsandelar! Träna dom att sälja ekologiskt, genom att köpa eko :-)!
P.S. Tror du dom (våra "kompisar" i industritoppen) vet om, att om du kan förgifta ett djur så mycket att det precis överlever till slakten, kan man maximera viktökningen. Levern hinner nämligen inte riktigt med att avgifta i den takt det tillförs och mellanlagrar då gifterna i fettceller, vilka råkar vara de celltyper som snabbast kan tillväxa och öka i vikt!" Bara ett tips på den girighet som finns där ute! D.S.

2 kommentarer:

  1. Fortsätt jaga lågpriser!!!!, enligt SCB spenderar vi allt mindre av vår inkomst på mat. 12% på mat i jämförelse med fritidsaktiviteter och kultur 18%. "Du får vad du betalar för" gäller visst bara när vi köper kapitalvaror. Väntar bara på uttalande från någon "expert" som ska övertyga oss om att det är så små mängder dioxiner det är frågan om så det är ofarligt. Lite gifter här och lite gifter där så gynnar du snart även läkemedelsföretagen.

    SvaraRadera
  2. Beware! Detta är bara en liten liten liten del av hela storskaliga industrilivsmedelsskandalen! det kommer mera, mycket mera! Igår fylldes den Irlänska skandalen på med 45 nötbesättningar, tyvärr kommer det inte att sluta med detta. Flera "foderföretag" och "industrimattillverare" kommer att bekänna färg de närmaste månaderna! Tyvärr, är det så syniskt. Att "köpta experter" berättar det livsmedelsbolagen vill att du skall få veta, är legio, dvs. väl inövat! Köp så giftfritt som möjligt, dvs. eko, biodynamiskt, frigående, vildfångat, vilt etc.

    SvaraRadera