fredag 19 december 2008

Sockerindutrin sockrar forskning!?

Snart faller väl kor direkt från himmelen!
Håll i er! Nu har forskare kommit fram till att det bara är en myt att man blir upppiggad, speedad eller hyperaktiv av sockerintag! Läs mer på BLT på nätet: http://www.blt.se/nyheter/tt_inrikes/julens-halsomyter-krossas(1041870).gm, den forskning man citerar http://www.bmj.com/cgi/content/full/337/dec17_2/a2769!
Stackars Sara Rörbecker på BLT svalde betet (först publicerat av TT) och skrev något som säkert kan skapa lite polarisering. Stackars Sara, vad tänkte du på när du skrev bildtexten "Godisfest. Barn som äter mycket sött blir inte hyperaktiva av den anledningen. Det har forskare kommit fram till". En "aning" för korkat och dåligt utförd (eller icke utförd) research, för att kommentera vidare. Jag överlåter till er kära läsare att fylla i nästa mening...

För en tillräckligt stor summa pengar kan "vissa forskare" nämligen fixa vetenskaplig signifikans åt vad som helst. Hur dumma tror sockerindustrin att en vanlig Svensson är egentligen? Hur många tvekar på det faktum att en sockerbit ger en uppiggande effekt, hur många föräldrar är pigga på att ge sina barn lite choklad och kalaspuffar innan sängdags, för dom blir absolut inte uppiggade av socker? Hallå!????
Det är inte bara kris för bank- och bilindustrin, nu är det våra hänsynslösa sockerindustrier som är rejält i kläm! Med hjälp av rent patetiska påståenden, vill man få oss att köpa mera socker! Vi som äntligen lärt oss att socker inte är så bra. Den är t.o.m. en drog, jämförbar med heroin (Läs Candace B. Pert PhD, "Molecules of Emotion")! Ja just det, en av världens mest seniora forskare och den person som grundforskat kring och lärt oss/forskarvärlden om hur våra opiatreceptorer och neuropeptider fungerar samt hur vi kan påverka vårt psyke med olika stimulantia, däribland antidepressiva läkemedel, socker och artificiella former av socker.

Candace B. Pert PhD sammanfattar i sin bok all fakta om socker på följande sätt: Citat
"And a word about sugar. I cinsider sugar to be a drug, a highly purified plant product that can become addictive... Relying on an artificial form of glucose (sugar) to give us a quick pick-me-up is analogous to, if not as dangerous as, shooting heroin. The artificial substance is utilized by the body in the same way as the natural form, but, like a drug it floods and desensitizes receptors, thereby interfering in the feedback loops that regulate the availability of instant energy, such as glycogen release from the liver"

Som ni förstår ligger sockerindustrin i ett riktigt taskigt läge, dom är i desperat behov av lite positiva tongångar. "Nästan alla" vet ju vad socker ställer till med, hur extremt effektivt det är för att "pigga upp mig tillfälligt" samt hur vanebildande och ohälsoframkallande det är både på kort och lång sikt! Vi behöver ju inte veta det Candace B. Pert så väl beskriver och förstår, det är liksom lite uppenbart, eller hur?
Så sockerindustrin tar fram stora plånboken och beställer lite forskning från segmentet [forskare till salu] eller "köp min forskarsjäl"! Detta förfaringssätt har man tillsammans med ett antal andra branscher (läs kemi, bekämpningsmedel, genmodifiering, läkemedel, cigarett m.m.) haft så många årtionden tidigare att det känns som en väl upptrampad stig. Sedan behöver man bara se till att citat "korkade journalister" skriver redaktionell text om detta i tidningar världen över (dvs. vanliga sensations/lösnummerjournalister, som utan att faktagranska, kolla syftet bakom studierna eller ta reda på vem som egentligen betalat studierna etc. bara vidarebefordrar lögnerna).
Det är så stora pengar på spel och så utstuderad och smart lobbyism (dvs. generösa pengatransfereringar till strategiska organ/knutpunkter för informationsflöde m.m.) bakom dessa lite oskyldiga redaktionella texter i internationell, nationell och lokalpress/media, att din, min och världens hälsa är försumbar, -just det försumbar!

Tyvärr är världen så ambivalent och homo sapiens så lätttriggad (lätt att göra beroende) av socker, att den minsta vink om att socker, alkohol, energirika livsmedel m.m. inte är så farligt och kanske rent av ofarliga, snabbt slussar oss tillbaka till sockrade flingpaket, socker i kaffet, groggen,läsken och godis till barnen. Jack Pot för sockerindustrin!
Det är ditt liv, din hälsa och din kropp, du väljer! Är du en struts eller en hök? Vi får se när sockret kommer tillbaka in i ditt kök!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar