söndag 6 december 2009

30 sek kvar, då får man inte sumpa!

Efter en hel veckas praktisk utbildning (hård träning) av framtidens fystränare i Halmstad, med allt från tunga maxbenböj till excentriska maxpull-ups, satt jag som en fågelholk en hel dag, sedan var det bara att byta om till Bandydressen och prestera på ytterligare en av alla våra bandyhemmamatcher i Åby-Tjurheda, dvs. 12½ mil norr om Ronneby (där vi egentligen borde spela)!

Skirö/Nävelsjö lyckades med nöd och näppe ta sig från isen med en 5-4 seger mot ett klart spelmässigt förbättrat Fredriksbergs BK, bl.a. efter att undertecknad sumpat möjligheten att kvittera 30 sekunder från slutet! Roger Johansson var min favoritspelare i FBK idag, bra beslut, bra rensningar, resoluta beslut, in med kroppen och några riktigt bra offensiva rajder med bra adresser. Härligt "Roggan", en gubbe som presterar!

Med tanke på att vi spelare i en serie där samtliga lag tränar på fullstora planer (vi är det enda laget som bedriver div. 2 bandyträning på en hockeyrink), är det en ganska bra bedrift att redan tredje seriematchen (dvs. detsamma som tredje träningen på stor isyta) hota de "skolade" lagen.
Vi spelar stundtals riktigt hyfsad bandy med bollsläpp, kompletterande åkningar och tanke bakom förflyttningarna. Tyvärr bjuder vi Skirö/Nävelsjö på en ganska onödig tremålsledning i andra halvleken på en serie riktigt dåliga defensiva beslut och utföranden. Stenhård offensiv checking stressar sedan fram dåliga insatser i Skirö/Nävelsjös backlinje och vi gör två snabba, Skirö/Nävelsjö tar time-out och minuterna senare svingar undertecknad bollen en ½ meter utanför stolpen, vilket retar mig enormt! Jag lovar härmed att ta några extra skär, titta upp en extra gång och bli en bättre "sniper" när serien rullar vidare...

Summa summarum känns det som om vi nästa helg kommer att ta ytterligare ett steg mot vår strävan att spela stor bandy, bättre och bättre! Frediksbergs BK är något att räkna med framöver folks, lite glimtar denna vinter, allt bättre nästa och riktigt bra 2011 på egen hemmastadion. Med er idrottskunniga besökare på läktaren och minst en "gubbe" på isen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar