söndag 13 december 2009

Kunskap vs. tanke

Har fått önskemål om mera av mina filosofiska tankar på min blogg. Jag läser just nu TSOL av Walter Russel för tredje gången, vilken kunskap den mannen låg inne med. Här har ni något att veckla hjärnan runt, fritt översatt till svenska.

"Människans kunskap är hennes power. Människans tänkande är detsamma som realiserandet av denna power. Realiserandet av power är inte power, därför är inte tänkande detsamma som power.

Ju mer vi lär, ju mer tankar skapar vi, ju mer tankar vi skapar, ju mer power kan vi skapa, ju mer power vi kan skapa ju mer lär vi, det är lärandet som skapar power, det är medvetenheten om det vi inombords kan och vet som skapar power.

En hävarm, i rörelse kring sin axel, realiserar idén om power i en cirkulär rörelse, men idén om power finns i den statiska axelns power. Det är inte hävarmen som är power, den vore helt utan power och utan rörelseenergi om den inte utgick från den statiska axeln, från vilken den kan realisera det som egentligen bara är en imaginär power sprungen ur en kunskap om den statiska axelns power."

Mitt råd på detta blir: Tänk till nästa gång du tränar! Var sitter din axel?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar