måndag 21 december 2009

Kött och fett och julen!


Mmmmmmm. Köttbullar, köttfärsbiffar, järpar, hamburgare, revbensspjäll, prinskorvar, sill/strömming, anjovis, lax, lutfisk, rödbetssallad, fiskrom, smör, ägg, räkor, majonäs..., kalla det vad ni vill, juletid är köttet och fettets stora fest! Perfekt för en Nordbo som skall hämta 70 +-10 % av sin energi och näring från protein och fett (helst ekologiska, dvs. oförgiftade, livskraftiga och näringsrika) och endast 30 +-10 % från kolhydrater!

Lugnt och fint med vörtbrödet, tomtegröten, lussebullar, "priten", ölen och janssons med andra ord. Om du händelsevis försöker få någon att förstå vinsten av att äta lite mer åt det "rätta hållet", passa på i juletid, då är det gott om flåt och kött på borden!

Alla ni f.d. klienter som fått nya och hälsosamma liv tillbaka efter att ha anpassat er åt det rätta hållet ovan, ha ingen ångest över lite medvetet slarv i jul! Mitt enda tips är: Om du vet att du inte tål gluten, chansa inte två dagar i rad med vörtbröd och lussebullar... Under [recept] på denna blogg kan du plocka receptet för glutenfria lussebullar. Det är värt besväret, jag lovar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar