torsdag 17 december 2009

Scandinavian Top Athletic Center i Ronneby!

Det går som tåget för Kroppsinvest Institute, trycket efter våra tjänster ökar ständigt, speciellt våra helhetstjänster för elitidrottare och företagskunder. Vi lanserade under dagen vårt nästa utvecklingsteg i samarbete med ELIAS i Blekinge AB. Nu tar vi ett helhetsgrepp och erbjuder ett unikt koncept kring framtidens träning, programdesign, periodisering och företagshälsovård. Känns som om man fick glöd för nya 12 år i branschen, i kubik!

PRESSRELEASE 2009-12-17

Scandinavian Top Athletic Center (AB STAC), slår upp portarna i Ronneby under våren 2010. Nybildade AB STAC blir ett stort rymligt centralt placerat toppidrottscenter på över 1000 kvadratmeter, med allt från sprint, hopp och kast till flexibilitets-, stabilitets-, styrke-, explosivitets- och uthållighetsträning på menyn. AB STAC skapas ur ett samarbete mellan Kroppsinvest Institute och ELIAS i Blekinge AB. Fokus ligger på korrekt designad och periodiserad uppbyggnadsträning för alla idrotter och yrken från nybörjare till elit.

”Framgångsrik coachning, unik kunskap på området rehabilitering och uppbyggnadsträning samt en kraftigt ökad efterfrågan på våra helhetstjänster, från elitidrottare, vanliga motionärer och företag de senaste fyra åren, ligger bakom behovet av väsentligt större tränings- och verksamhetslokaler”, säger Joakim Dettner leg. naprapat, styrke- och powercoach på Kroppsinvest Institute/AB STAC.

STAC är unikt och nyskapande för framtidens träning och resultat, medarbetarna på STAC har multipla kompetenser och anpassar träningen för det man skall tåla, bygga upp och prestera, steg för steg. Inom STAC finns nämligen hela kedjan av viktiga spetskompetenser från kost, livsstil, mental träning, manuell behandling, idrotts- och yrkesskaderehabilitering till uppbyggnads- och grenspecifik träning. Till detta lägger vi personlig coachning, vår unika programdesign och våra eftertraktade periodiseringsupplägg.

”Jag ville ha EN coach, så jag sökte en coach som behärskade allt från kost- och livsstilsaspekterna till hållnings-, flexibilitets-, stabilitets-, styrke- och powerträningen, för en brottare av världsklass. Jag fann honom i Joakim Dettner på Kroppsinvest Institute, hans råd, övningar och coachning låg bakom mycket av det som ledde fram till mitt VM-silver 2009. Scandinavian Top Athletic Center är i världsklass, där kommer vi att bygga vidare på min satsning mot OS-guld 2012”, säger Jimmy Lidberg svensk landslagsman och brottare i Grekisk Romersk stil.


STAC kommer inte bara att vara tummelplats för Skandinaviens elitidrottare, det kommer också att inriktas mot företag och deras anställda. Tjänsten ”träning, kost och livsstilsförändringar för dig och ditt yrke” har visat sig mycket effektivt i att bygga hållbara, glada, välmående medarbetare och en påtaglig frisknärvaro. Alla företag skulle må oerhört mycket bättre om man på allvar satsade på sin personal och gav dem kunskap och förutsättningar för att må bra och prestera utan förslitningsskador.

”Vi har haft en fantastisk utveckling på vårt elteknikföretag och ett stort intresse från våra medarbetare sedan vi för knappt två år sedan startade ett projekt vi kallade för hälsoresan. Det kost-, livsstils- och skräddarsydda träningsupplägg som Joakim och Anna Dettner på Kroppsinvest Institute slussade oss och våra drygt 90 medarbetare igenom, ligger bl.a. bakom vår unikt låga sjukfrånvaro på 1,86 %. Vi ser mycket fram emot denna del av inriktningen på AB STAC”, säger Ingmar Eliasson på ELIAS i Blekinge AB.

Mer information
VD Cecilia Wulfing Dettner 0708-610571, cecilia.wulfing@gmail.com

3 kommentarer:

 1. STAC -Det var en mycket trevlig nyhet som jag fick på mejl i går. Det skall bli spännande att se vad detta kan bli! Lycka till!
  Anders Larsson

  SvaraRadera
 2. Det kanske blir en ny övervåning!

  SvaraRadera
 3. Absolut. Det kan du minst räkna med.

  SvaraRadera