onsdag 2 december 2009

Hoppsan, dom lyckades hetsa gubben!

Grym grupp jag har på Mastern i år, Henrik Nilsson Sjukgymnast, f.d. hockeyspelare i HV 71, från Brommageriatriken hetsade undertecknad till nya rekord:
 • Både på att springa ifatt och hoppa upp och bli stående på rullande swissboll samt
 • nytt "pers" i tunga sit-ups!

Jag fixade 2 x 4 rep med min egen kroppsvikt på bröstet (se bild). Kändes som en kombination av brysk bröstryggsmobilisering och extrem marklyftanspänning i ländryggen efteråt, men upp kom den! Om du inte har tränat funktionell styrketräning i minst två år och kan säkra dina fötter, bollen och din mittsektion till 100 % under extrem belastning, TESTA INTE DENNA ÖVNING!!!


Kolla in Petter "Årets PT från Luleå" Petterson när han stöter ut sin norrländska frustration och gillar läget! Vilken härlig lirare eller som min kära kollega Daniel Bäck skulle sagt "vilken jä..a legend alltså"!
Alexander Gefwert njuter av sin framgång och krämar på för fulla segel i "Sneda Sit-up kast med medicinboll", vilken härlig inställning det blir när vi kallar på överlevnadshormonerna...

Imorgon drar det vidare med klientfallslösningar (programdesign av explosiv-, speed- och grenspecifika uthållighetspass) för veckans klientfall. Sedan drar det vidare med instruktion och träning av extensionssystemen och bål-bensystemen. Mumma!

3 kommentarer:

 1. Gud vad sugen jag blir på att börja träna "på riktigt"! Har du något ställe/tränare att rekommendera i Malmö? (Om inte, lite lektyr eller träningsprogram att köra själv? Har styrketränat i flera år, kampsportat och dansat samt kört en hel del pilates, så lite förkunskap finns. I alla fall mer än sedvanlige gymaren he he)

  MVH Johannes

  SvaraRadera
 2. Tjena Johannes!
  Kul att du blir inspirerad, hela denna veckan är en enda lång orgie i avancerad programdesign, periodisering och oändligt med funktionella maxstyrke och powerövningar.
  Freddie Sjögren Lic. MKFT är en av mina grymmaste adepter/kollegor och en av de skarpaste PT i hela Malmöområdet. Du får kontakt med honom på Complete Performance!

  SvaraRadera
 3. Hallå Dettner och Sjölander!
  Blir man avundsjuk eller???
  Alltid lika kul att se när du (jocke) brakar loss i dina adrenalin övningar! Hade varit kul att se spektaklet "live"

  Utbildningar jocke...blir då någon vidareutbildning för "masters" Tänkte främst på det vi diskuterade senaste master mötet med spec. inriktning fotboll, hockey, golf etc.

  Längtar nämligen redan!!!

  Johannes...du når mig på
  freddie@completeperformance.se

  Må gott grabbar och kör hårt sista dagen! (tack för lovorden jocke)

  Mvh
  Freddie

  SvaraRadera